Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anja Pärsons och Filippas gemensamma beslut – efter 16 år tillsammans

02 mar, 2024, 19:00 
Anja Pärson och Filippa Rådin
Anja Pärson och hustrun Filippa Rådin har fattat ett gemensamt beslut, bekräftar Anja själv.
Annons

Anja Pärson och Filippa Rådin har varit ett av Sveriges mest omskrivna kärlekspar. De blev tillsammans 2008, men visade inte upp sin kärlek förrän 2012, då Anja Pärson kom ut som lesbisk i sitt sommarprat. Två år senare gifte de sig.

Paret har talat öppet om sina konflikter i hemmet. Anja har berättat att Filippa har kastat ut henne från hemmet vid flera tillfällen, och de har behövt gå i parterapi.

Nu har Anja själv berättat om beslutet som paret fattat ihop.

Anjas ärliga ord om relationen till Filippas exmanBrand logo
Anjas ärliga ord om relationen till Filippas exman

Anja Pärson bekräftar beslutet med Filippa Rådin

I hemmet i Umeå har paret nämligen tvingats till en kompromiss. Filippa är inne i ett kreativt skov och behöver därför jobba mer än vanligt. Då är det upp till Anja att rå om hemmet och de tre barnen.

Annons

– Under sådana här perioder tar jag ett större ansvar när det kommer till det praktiska, som hem och barn. Vi har blivit rätt bra på att skicka stafettpinnen vidare. Under de tre veckor som jag var i Spanien för att spela in Mästarnas mästare var det till exempel Filippa som fick hålla i alla trådar här hemma, säger Anja till Hemmets journal.

Anja Pärson: "Inget par mår bra hela tiden"

I samma intervju trycker Anja på att hon och Filippa är med om svackor i förhållandet.

– Det finns inga par som mår bra hela tiden. Men vi är de vi är och det är viktigt att avdramatisera vissa saker ibland. En fördel är att vi är väldigt bra på att lyfta varandra och att vi känner varandra utan och innan, säger hon.

För Anja har tiden sedan hon la idrottskarriären åt sidan varit en utmaning. Speciellt eftersom livet i stort inte låtit henne processa alla minnen och erfarenheter.

– Först fick vi barn, sedan gifte vi oss och därefter var det min tur att vara gravid. Under småbarnsåren var det fullt upp och sedan dess gick allt av bara farten. Egentligen var det först i samband med pandemin som jag på riktigt kunde stanna upp och reflektera, se tillbaka och inse vad det var som jag varit med om, säger Anja.

Annons