Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anna Book i kris: Behöver nytt jobb – blir inte tagen på allvar

17 feb, 2022, 19:00 
AvIndra Nordemar

Anna Book söker nya arbetsgivare: "Jag är en jävel på att städa".

Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

När pandemin svepte över världen blev många branscher drabbade. En av de branscher som fick hårdast smäll var kulturbranschen. Artister stod plötsligt helt utan jobb: "Hur ska jag försörja mig", tänkte många. En av dem var Anna Book.

– Jag trodde att jag hade gått på mina knän tidigare i karriären, men nej jag kan säga att jag aldrig har haft det så tufft som jag haft det under den här pandemin, säger hon till Expressen.

Anna Books livskris – söker "vanligt" jobb

För ett par veckor sedan fick hon ta plats på scen igen i TV4:s "Secret song":

– Det var jättekul, det var kanske inte den musiken jag normalt skulle göra, men det var en kul förfrågan och ett väldigt fint program att vara med i.

Nu har ju restriktionerna släppt, men förfrågningarna droppar ännu inte in. Anna söker därför "vanliga" jobb, och hon är inte särkilt kräsen, menar hon.

Annons

– Jag är en jävel på att städa till exempel, jag tycker inte att jag är för fin för något jobb, säger hon och fortsätter.

– Jag vill jobba och försörja mig, men saken är den att folk har trott att jag skämtat, det är svårt att bli tagen på allvar.

"Om någon vill jobba med mig"

Efter 37 år som artist är det inte helt lätt att bara byta bana. För svenska folket är hon "artisten Anna Book", och inte exempelvis ett butiksbiträde.

– Jag kan aldrig riktigt gömma mig eller komma ifrån den jag är, jag säger inte det för att jag har hybris, men det är ganska svårt att ladda om och jag tycker inte att det ska behövas att jag ska välja det ena och förskjuta det andra.

Men hennes stora passion i livet är trots allt musiken, och det kommer hon aldrig komma ifrån, Och det är inte helt omöjligt att hon dyker upp i Melodifestivalen framöver.

– Jag är ju bara 51 år, så det ska väl inte vara någon omöjlighet för mig att i framtiden göra Melodifestivalen om det finns någon som vill jobba med mig, säger hon.

Foto: TT

Annons