Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anna Lindmarkers drag efter TV4–avhoppet – kommer synas i SVT

24 nov, 2023, 06:30 
Anna Lindmarker meddelade förra veckan att hon lämnar TV4. Nu kommer hennes nästa drag fram – hon syns i SVT.
Annons

Det var förra veckan som TV4-ikonen Anna Lindmarker lät meddela att hon lämnar kanalen efter 26 år i rutan.

Att trotjänaren tackar för sig efter så många år på TV4 chockade många, inte minst henne själv. Nu kommer hennes nästa drag upp till ytan – hon kommer synas i SVT.

Anna Lindmarkers ärliga känslor över att lämna TV4Brand logo
Anna Lindmarkers ärliga känslor över att lämna TV4

Därför lämnar Anna Lindmarker TV4

Anna Lindmarker själv hade inga planer på att lämna jobbet på fyran bakom sig. Men det har säkerligen inte flugit någon förbi att TV4 likt många andra drabbats av lågkonjunkturen, och tvingas ta till åtgärder för att få pengarna att räcka längre.

Flera program har redan satts på paus, som Let's Dance, Biggest Looser och Talang. Dessutom har anställda fått lämna i olika omgångar.

Annons

Förra tisdagen var det dags för nästa omgång, när nya förhandlingar avklarades. TV4 erbjöd enligt Journalisten ett tiotal anställda en variant av ett avgångsvederlag, och Anna Lindmarker var en av dem som valde att tacka ja. Det innebär att hon lämnar kanalen efter årsskiftet och får arbetsbefriad uppsägningstid.

Anna Lindmarker
Anna Lindmarker blev "förvånad" när hon fick erbjudande om avgångsvederlag.
Annons

Anna Lindmarkers drag efter avhoppet – syns i SVT

Till TV4 berättade Anna att hon till en början blev förvånad och inte ville lämna. Men sedan kom hon på andra tankar:

– Jag ändrade mig och tänkte ”men vad tusan, jag är ganska sliten”. Jag har haft några jobbiga år. Det här är en möjlighet att få jobba med andra saker. Så nu känns det... jättesorgligt att lämna redaktionsmiljön, men vännerna har jag ju kvar.

Anna Lindmarker har berättat att hon har nya projekt på gång – som att starta en bokklubb med sin kändistäta bokklubb. Men vi kommer också se henne i SVT redan under fredagen!

Ja, Anna har inte bytt kanal, men är en av gästerna i Carina Bergfeldts talkshow. Förhoppningsvis får vi höra ännu mer då om Anna Lindmarkers framtidsplaner.

Foto: TV4

Annons