Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Anne Lundberg avslöjar: Så ändrar SVT i nya Antikrundan

11 jan, 2022, 19:00 
AvIndra Nordemar
På torsdag har Antikrundan premiär. Men nu avslöjar Anne Lundberg hur SVT gjort om i programmet.
Annons
5 saker du inte visste om ”Antikrundan”Brand logo
5 saker du inte visste om ”Antikrundan”

På torsdag den 13 januari är det dags för det omåttligt populära programmet Antikrundan att ta plats i tablån igen.

Tittarna får följa programledaren Anne Lundberg med ett 20-tal experter som reser runt i landet för att möta människor som vill få sina antikviteter värderade.

– Vi spelar in under augusti och september och åker som ett teatersällskap från stad till stad, säger Anne.

Men programmet är inte längre helt sig likt. Nu avslöjar Anne de åtgärder som SVT tvingats ta.

SVT tvingas göra om i Antikrundan

Efter att pandemin drog över världen var det inte mycket som längre var sig likt. Familjer och vänner kunde inte träffas som förr, restauranger och barer fick det knappt att gå ihop och inom nöjesbranschen tvingades flera föreställningar och tv-program att ställa in.

Men alla försökte givetvis göra det bästa av situationen. För Antikrundan innebar det att teamet inte kunde resa runt i Sverige som de vanligtvis gör, därför såg fjolårets säsong annorlunda ut.

Annons

– Förra året blev det ju en pandemi-version då fick vi klippa värderingar ur arkivet, berättar Anne.

Anne Lundberg om nya säsongen av Antikrundan

Men inför inspelningarna till årets säsong hade restriktionerna lättat och möjligheterna till en något mer normal antikrunda öppnades. Men mycket går ännu i pandemins spår och därför har vissa restriktioner införts för besökarnas skull.

– När vi spelade in förr, innan pandemin, slog vi upp portarna klockan tolv så fick vem som helst komma och ta med vad som helst, och det räckte med att man ställde sig i kö innan klockan sex. Men nu under pandemin har vi fått förlänga dagarna, från tio till sju på kvällen ungefär.

Det har då inneburit ett betydligt intensivare schema för produktionen.

– Ja det är långa dagar, vi i tv-teamet börjar ju långt innan klockan tio, men det är ju så roligt att jobba med Antikrundan.

Och trots att det skett en del ändringar bakom kulisserna menar Anne att det troligtvis inte är något som tv-tittarna kommer lägga märke till.

Annons

– Det är roligt att det blev en vanlig antikrunda igen. Det är väldigt härligt att vi kunde åka ut igen, det roliga är ju att möta människor och höra deras historier om deras föremål, så det kändes superkul. Jag tror att tittarna kommer uppleva att det är en helt vanlig antikrunda i år.

Foto: TT

Annons