Pernilla Wahlgren i chock! Blev uppringd av minister efter ilskan mot regeringen

Pernilla Wahlgren i chock! Blev uppringd av minister efter ilskan mot regeringen

Pernilla Wahlgren har öppet uttryckt sin ilska mot regeringen på sociala medier, då fick hon plötsligt ett väldigt oväntat samtal.

Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!
Slå på ljud

Pernilla Wahlgrens show "hybris" fick sättas på paus när hårdare restriktioner infördes i början på förra året. Endast en föreställning hann ensemblen med innan de blev ofrivilligt lediga.

Men i höst vände det och de kunde äntligen återuppta föreställningen – och det blev en succé med en utsåld turné! Men nu verkar det som att lyckan kanske inte blir så långvarig, trots allt.

Snart införs nya åtgärder för att minska smittspridningen, bland annat ett deltagartak på max 500 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar – vilket drabbar nöjesbranschen hårt.

Pernilla är en av många verksamma inom branschen som har uttryckt sin ilska över det nya beslutet, och nu visar det sig att hennes åsikt har uppmärksammats. På måndagen fick en oväntat samtal från kulturminister Jeanette Gustafsdotter.

Pernilla Wahlgrens frustration över de nya restriktionerna

Pernilla sitter just nu i karantän då hon själv är smittad, och hon menar att eftersom de som är vaccinerade i nuläget inte verkar bli så pass sjuka som tidigare är de nya restriktionerna inte nödvändiga.

– Jag är hårt drabbad vad gäller min show, som bara ställs in och skjuts fram och vi vet ingenting, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Då blir man frustrerad och undrar varför vi stänger ner samhället och varför vi inte får spela för full publik när det verkar som att vi har fått bukt på själva coronan på så sätt att det inte är livshotande längre, utan mer har gått över till att bli som en förkylning eller en influensa.

Inlägget med piken till ministern som Pernilla delade på Instagram.

Pernilla Wahlgren uppringd av kulturministerns efter ilskan

Efter det nya beslutet delade Pernilla en väns inlägg på Instagram som handlade om det akuta läge som nöjesbranschen återigen kommer hamna i, och som frågade "Var är kulturministern?".

– Då ringde hon! Jag trodde faktiskt att det var någon som drev med mig eftersom det händer ganska ofta när jag får okända samtal, så jag lät ganska skeptisk först, berättar Pernilla.

– Hon sa att hon vill visa att hon tar det här på största allvar och att hon precis har börjat på sitt jobb, men att hon kommer att göra allt hon kan för att alla privatteatrar och produktionsbolag ska få bidrag.

– Jag tycker att det var otroligt fint, jag blir otroligt förvånad men framför allt imponerad över att kulturministern tar sig den tiden.

Pernillas tack till kulturminister Jeanette Gustafsdotter efter samtalet!

Foto: TT

LÄS MER: Pernilla Wahlgren utskälld efter bilden: "Lågt – skäms på dig"

LÄS MER: Jenny Strömstedts utseendeförändring chockar tv-tittarna – totalt olik sig!

LÄS MER: Hemskt besked till Zlatan – tvingas till tufft beslut