Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Annie Lööfs chockbeslut med maken – efter tolv år tillsammans

20 feb, 2023, 14:58 
Annie Lööf och hennes man Carl-Johan
Annie Lööf har meddelat maken Carl-Johan sitt beslut.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

aAnnie Lööf och maken Carl-Johan gifte sig 2011 – men de har inte varit något utpräglat kändispar. Carl-Johan har fått stå i skuggan av sin partner, som blivit en av landets mest profilerade politiker.

De träffades när båda fortfarande bodde i Värnamo och var ute och dansade på samma pub.

– Vi träffades genom gemensamma vänner. Han tog initiativet och ville lära känna mig. Vi dansade och han bad om mitt telefonnummer, har Annie sagt till Aftonbladet.

– Först trodde han inte att jag gav honom mitt riktiga nummer så han fick testringa, haha.

Här är partiledarnas partners!Brand logo
Här är partiledarnas partners!

Annie Lööf fattar beslut med maken

Deras först dejt var på en bowlinghall.

– Värnamo är ju ganska litet så alla visste om det. Några veckor senare flyttade vi ihop, har Annie berättat.

Annons

Nu har Annie fattat ett beslut som kommer att förändra deras liv i grunden. Hon har valt att lämna politiken och sin post som Centerpartiets ordförande.

I en intervju med DN har Carl-Johan berättat om tiden efter att Annie givit beskedet.

– Det första hon gjorde efter beslutet att avgå var att erbjuda sig att bli tränare i vår dotters handbollslag, men tydligen fanns det redan tillräckligt med frivilliga. Jag hoppas så klart att hon kommer vara hemma mer i framtiden, men inte på hundra procent. Det vore inte hon, säger Carl-Johan i intervjun.

Annie och Carl-Johan lär definitivt få mer tid för varandra framöver. De har ett smultronställe som du brukar använda vid lediga stunder.

– Vi har en stuga i Skåne som vi kommer att ha som utgångspunkt för utflykter med barnen. Bada på någon strand och bygga sandslott, och åka till inspelningen av Sommarlov. Jag är aldrig helt avstängd från jobbet, men att inte ha en kalender bokad utan bara kunna ta dagen som den kommer, det är semester för mig, har Annie sagt till Svensk Damtidning.

Annons