Annie Lööfs chockbeslut med maken – efter tolv år tillsammans

Annie Lööf och hennes man Carl-Johan

Annie Lööf har meddelat maken Carl-Johan sitt beslut.

aAnnie Lööf och maken Carl-Johan gifte sig 2011 – men de har inte varit något utpräglat kändispar. Carl-Johan har fått stå i skuggan av sin partner, som blivit en av landets mest profilerade politiker.

De träffades när båda fortfarande bodde i Värnamo och var ute och dansade på samma pub.

– Vi träffades genom gemensamma vänner. Han tog initiativet och ville lära känna mig. Vi dansade och han bad om mitt telefonnummer, har Annie sagt till Aftonbladet.

– Först trodde han inte att jag gav honom mitt riktiga nummer så han fick testringa, haha.

Efter reklamen: Här är partiledarnas partners!

Slå på ljud

Annie Lööf fattar beslut med maken

Deras först dejt var på en bowlinghall.

– Värnamo är ju ganska litet så alla visste om det. Några veckor senare flyttade vi ihop, har Annie berättat.

Nu har Annie fattat ett beslut som kommer att förändra deras liv i grunden. Hon har valt att lämna politiken och sin post som Centerpartiets ordförande.

Anja Pärsons tuffa tid i relationen med Filippa – berättar sanningen: ”Inte okej”

I en intervju med DN har Carl-Johan berättat om tiden efter att Annie givit beskedet.

– Det första hon gjorde efter beslutet att avgå var att erbjuda sig att bli tränare i vår dotters handbollslag, men tydligen fanns det redan tillräckligt med frivilliga. Jag hoppas så klart att hon kommer vara hemma mer i framtiden, men inte på hundra procent. Det vore inte hon, säger Carl-Johan i intervjun.

Annie och Carl-Johan lär definitivt få mer tid för varandra framöver. De har ett smultronställe som du brukar använda vid lediga stunder.

– Vi har en stuga i Skåne som vi kommer att ha som utgångspunkt för utflykter med barnen. Bada på någon strand och bygga sandslott, och åka till inspelningen av Sommarlov. Jag är aldrig helt avstängd från jobbet, men att inte ha en kalender bokad utan bara kunna ta dagen som den kommer, det är semester för mig, har Annie sagt till Svensk Damtidning.

Chocken: Carola klar för Melodifestivalen – återvänder efter alla år