Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Babben om SVT:s krishantering på julafton “Måste veta vad jag ska säga”

19 dec, 2022, 12:00 
Babben Larsson

Babben ser fram emot det hedersfulla uppdraget som julvärd, men hon har också stor respekt för det ansvar hon har vid oväntade händelser "Måste veta vad jag ska säga..."

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”Brand logo
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”

Babben Larsson är en av Sverige mest folkkära och välkända programledare. Med sin humor och glädje underhåller hon TV–tittarna i "1 mot Sverige" och "Bäst i test".

Komikern tippades som julvärd av flera bettingsajter men det som alla inte känner till är att hon hade kunnat axla rollen redan för några år sedan. Babben har varit tillfrågad av SVT förrut.

När Svensk Damtidning pratar med komikern några veckor innan julafton berättar hon om sina tankar kring rollen.

— Det känns väldigt hedervärt att bli tillfrågad och påtänkt. Jag har fått frågan några gånger men inte kunnat göra det. Jag blev väldigt glad att jag fick frågan igen.

Vad var det som hindrade när du var tillfrågad tidigare år?

— Första året jag blev frågad låg jag i skilsmässa och kände inte att jag ville jobba på julafton. Jag ville vara med min dotter. Andra året var jag helt fullbokad hela hösten.

Annons

Babbens krisberedskap : Måste ha rätt ord i sändning

Babben känner ett ansvar att leverera om det skulle inträffa något omfattande i världen under direktsändningen.

— Det som kan hända akut är ju om det händer något någonstans i världen så att man måste hantera det. Dels att jag måste lämna över till nyheterna kanske och måste hantera känslomässigt hur det känns efter det inslaget. Någon kan få för sig att göra något dåd eller trappa upp någon konflikt just den dagen för att den är så speciell.

Har du fått någon uppmaning från SVT att förbereda dig på något vis?

— Nej i så fall får jag bara lämna över. Om något händer får jag tänka ut så jag har något bra att säga när nyheterna lämnar tillbaka igen.

Babben Larsson hade inte fått några klara direktiv från SVT vid ett krisläge men hon känner att hon vill ha en egen plan inför det oväntade.

Men det är något du förbereder dig inför?

— Ja men det är något jag kommer förbereda mig mentalt på... Att det kan inträffa. Att jag får ha någon plan på det.

Foto: TT

Annons