Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Bästa vännen berättar om sista mötet med Lasse Berghagen: “Han gav en tumme upp”

20 okt, 2023, 15:00 
Vendela Lönnqvist
Vännen berättar om sista mötet.
Vännen berättar om sista mötet.

En av Lasse Berghagens närmaste vänner, miljardären Anders Wiklöf, berättar om känslorna och sista mötet med artisten.

Annons
Så var Lasse Berghagens sista svåra tidBrand logo
Så var Lasse Berghagens sista svåra tid

Artisten och skådespelaren Lasse Berghagen, 78, somnade under torsdagen in.

Familjens dödsbesked – Lasse Berghagen blev 78 år

”Lars Berghagen, vår Larsan, har idag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån."

Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammalBrand logo
Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammal

Vännens ord om sorgen

Lasse Berghagen var älskad av en hel nation – och en av hans närmsta vänner, Ålandsmiljardären Anders Wiklöf, berättar nu om den bottenlösa sorgen:

Annons

– Det är så deppigt och det känns för jävligt. Det är en sorgens dag. Lasse och jag har inte känt varandra sedan barnsben, men vi har nog känt varandra i närmare tio år. Men det är inte kvantiteten utan kvaliteten som räknas, säger han till Aftonbladet.

Även om distansen alltid var ett faktum under deras vänskap, hindrade det inte vännerna ifrån att hålla god kontakt.

Till Aftonbladet berättar 77-åriga miljardären om telefonsamtalen som inträffade varje vecka – och att Lasse verkligen var en vän att räkna med.

Så var sista mötet med Lasse Berghagen

Hade det gått som planerat var tanken att Lasse Berghagen, enligt tradition, skulle uppträda på Anders Wiklöfs födelsedagsfirande i Mariehamn med den 50 år gamla låten "En enkel sång om frihet".

Men Lasse blev sjuk och var tvungen att ställa in flertalet konserter.

Anders tänker tillbaka på sitt sista möte med sin vän, som inträffade efter att Lasse återigen tvingats läggas in på sjukhus. Den sista kontakten skedde via telefon.

– Familjen var på sjukhuset och jag pratade med dem och hälsade – och då gav Lasse en tumme upp. Han hörde att det var jag, säger Anders till Aftonbladet och fortsätter:

– Det här är så fruktansvärt. När Lasse kom hem från sjukhuset och vi pratade så verkade han så jävla igång igen. Han var pigg och sa ”nu jävlar Anders, nu kör vi”. Det gick så otroligt snabbt. Jag ska egentligen inte prata om ålder, men idag är 78 år fan ingenting.

Annons