Bathina Philipson talar ut om livet med Aje: ”Får mycket gratis”

Karin Törnblom/TT

Bathina Philipson saknar inte sitt gamla liv – men behåller fötterna på jorden.

Slå på ljud

När Bathina Philipson gjorde inträde i societeten via sitt förhållande med 35 år äldre kungavännen Aje Philipson skapade det reaktioner både i hans värld och hennes.

Nu, över 20 år senare, är hon ett självklart inslag i gemenskapen och en välkänd profil i sin egen rätt, efter flertalet tv-uppdrag och deltagande i Let's Dance, bland annat.

I en stor intervju med Expressen berättar hon om kontrasterna, från att ha vuxit upp i en förort till Uppsala tillsammans med föräldrarna och nio syskon till livet i den 470 kvadratmeter stora lägenheten på Östermalm tillsammans med Aje och deras tre gemensamma barn.

– Men visst har jag ett annorlunda liv i dag. Jag behöver inte tänka på om jag har råd med en liter mjölk i slutet av månaden. Men det är heller inte som att jag svävar i väg och skiter i det. Jag står med båda fötterna på jorden.

– Sen ska jag inte sticka under stol med att om du har många vänner med mycket att erbjuda, ja då får du mycket mer gratis än vad gamla Bathina i Stenhagen fick. Där kostade allt, säger Bathina till Expressen.

Aje Philipson betalar lyxvåningen

På frågan om vem som betalar för våningen är svaret enkelt.

aje philipson

Aje och Bathina Philipson under kungens födelsedagsfirande.

Ola Axman/TT

– Aje tar självklart de fasta och stora utgifterna, vilket inte är konstigt.

Med sina egna syskon och Ajes familj, han har totalt nio barn, blir det mycket människor i Bathinas liv. Men det blir aldrig för mycket tycker hon.

– Men är inte det en skatt i livet? Alla ska alltid prata om pengarna och resorna, och visst är det fantastiskt. Men jag vet att om jag skulle hamna på sjukhus, då kommer min familj att sitta där varje dag.

LÄS MER: Doktor Mikael varnas efter orden om Lotta Engberg

LÄS MER: Aje Philipsons oväntade ord till Bathina i tv-sändningen