Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Beskedet från SVT: Lasse Kronér försvinner helt från tv-rutan

12 nov, 2021, 14:43 
AvIndra Nordemar

Lasse Kronér har varit en stor del av tv-Sverige i många år. De senaste åren har han främst synts i rutan i tävlingprogrammet Doobidoo. Men nu ger SVT ett nytt besked om framtiden för programledaren.

Annons
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"Brand logo
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"

Lasse Kronér syns ofta i rutan som programledare för olika tävlingsprogram. Men hans "bebis" är musikprogrammet Doobidoo.

Programmet skapades 2005 av Lasse själv, efter att SVT hörde av sig då kanalen var ute efter ett nytt lekfullt program.

Tidigare under hösten hade Doobidoo premiär för sin 16:e säsong, men genom åren har formatet ändrats en hel del.

– Det är ju en nödvändighet om folk ska orka titta år ut och år in. Jag skriver allt själv – manus och frågor, säger Lasse till Allas.

Lasse Kronér svårt sjuk – fick hoppa av tv-jobbet

Men i samma veva som pandemin svepte över världen blev Lasse sjuk och fick sjukskriva sig från jobbet en längre tid. Och ett tag var det riktigt illa. Lasse var en av dem som tidigt insjuknade i covid-19.

– Det blev 160 dagar in och ut från sjukan och det fanns stunder då jag trodde att jag inte skulle överleva, berättar han.

Även när Lasse hade tillfrisknat och återvänt till jobbet kunde han känna hur coronaviruset satt sina spår.

Annons

– Min hjärna har påverkats och blivit långsammare. Jag har märkt att jag kan tappa ord och meningar, vilket kan märkas i programmet (Doobidoo reds. anm.), sa han då.

SVT:s besked – framtiden för Lasse Kronér och Doobidoo

I dag är han däremot i betydligt bättre form efter att ha tagit tag i träningen. Och programledarrollen anammar han med bravur.

När Doobidoo återvände för säsongen var det till mångas glädje, då det har kommit att bli ett favoritprogram bland tittarna.

Men nu ger SVT ett tråkigt besked – både Lasse och Doobidoo försvinner från rutan. Men som tur är innebär det inte slutet, det är nämligen bara slut för säsongen. Nästa år kommer programmet tillbaka, och självfallet gör även Lasse det!

”Det blir ny säsong av Doobidoo nästa år”, skriver SVT till Nöjeslivet.

Foto: TT

Annons