Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Beskedet: Petra Mede återvänder till rutan – efter långa tystnaden

28 okt, 2023, 13:00 

Nu kommer ett riktigt härligt besked!

Annons

Petra Mede är en av våra mest omtyckta komiker och programledare. Hon har lett både Eurovision song contest och Let's Dance – bara för att nämna några.

Men de senaste månaderna har Petra lyst med sin frånvaro, och försvunnit från rampljuset. Nu gör hon comeback – i ett humorprogram!

5 saker du inte visste om Petra Mede!Brand logo
5 saker du inte visste om Petra Mede!

Därför hoppade Petra Mede av Let's Dance

Det var i april i våras som det oväntade beskedet kom. Petra Mede tvingades hoppa av Let's Dance, och ersattes i sista sekund av Kristin Kaspersen. Orsaken bakom avhoppet var de ryggsmärtor som Petra flera gånger talat öppet om.

När hon var i 20-års åldern var hon nämligen en lovande balettdansös, men tvingades lägga karriären på hyllan efter en skada som kommit att följa henne resten av livet.

Annons

– Jag tappade känseln i ena benet under en repetition. Det var någon typ av diskbråck tillsammans med överrörlighet i kotorna, har Petra Mede berättat i Renées brygga.

– Dansen var helt borta och den där ryggvärken blev också kvar. Det var absolut ett stort avbräck i mitt liv.

Dessutom tvingades hon ställa in flera föreställningar av den egna showen 50/50.

Petra Mede i Let's Dance
Petra Mede fick sitt andra barn i fjol.

Petra Mede tillbaka i tv-rutan efter långa frånvaron

Ryggsmärtorna har påverkat hennes jobb många gånger, även om hon ofta försökt att hålla masken framför kamerorna.

Annons

– När jag programledde melodifestivalen var det nära att jag tvingades göra det i rullstol. Högklackat på scenen är min fåfänga, fast de skorna åker av så fort som möjligt efteråt, det skulle inte gå annars, har hon sagt till Neuroförbundet.

Och sedan avhoppet från Let's Dance har vi inte sett Petra i tv-sammanhang, fram tills nu. Nu står det klart att Petra är en av deltagarna i säsong två av Prime Videos humorsatsning "Lol: Skrattar bäst som skrattar sist".

Programmet har premiär den 29 december, och förutom Petra medverkar också namn som Henrik Dorsin, David Batra och Pia Johansson. Programledare är Eva Röse.

Så kul att se Petra i rutan igen – hon har verkligen varit saknad.

Foto: TT

Annons