Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Bibi Rödöö avslöjar sommarpratarens skandal: ”Skulle rendera löpsedlar i hela Europa”

24 jun, 2024, 08:00 
Vendela Lönnqvist
Emma-Sofia Olsson/SvD/TT
Bibi Rödöö om gångerna hon tvingats dämpa sommarvärdarnas manus…
Annons
SVT:s svar efter tittarilskan mot ”Händelser vid vatten”Brand logo
SVT:s svar efter tittarilskan mot ”Händelser vid vatten”

Den 22 juni släpptes det första sommarpratet för i år. Hampus Nessvold var värd för avsnittet och det är tack vare programchefen Bibi Rödöö som vi får ta del av alla fantastiska sommarprat.

– Det känns fantastiskt roligt, jag är nästan lika förväntansfull som värdarna. Däremot har jag inte lika mycket ångest som de har, säger hon till Aftonbladet.

Bibi Rödöö om speciella sommarpratet

En person är hon lite extra nöjd över att ha knipit som sommarvärd. Det är Nato-förhandlaren Oscar Stenström.

– Vi väntade hela tiden på om Sverige skulle gå med i Nato eller inte. Nu kommer han ta med oss bakom kulisserna och in i de hemliga rummen där de stora besluten fattades för Sveriges räkning. Det är verkligen hisnande när man får vara med och förstå det här stora spelet och vad som egentligen hände.

Annons

Programchefen om fjäsket: ”Det är en del”

Bibi beskriver sitt arbete som både det roligaste och jobbigaste jobbet. Hon ansvarar ju trots allt över 58 sommarvärdar och drygt lika många producenter.

Och att vara den som väljer ut samtliga sommarvärdar kommer med sina fördelar, nackdelar – och en hel del fjäsk.

– Det är en del. Men smörar vet jag inte... Vissa är lite sura för att de anser att de är självklara som sommarvärdar och tycker att jag är en idiot som inte förstår det. Men det rinner av mig. Jag skrattar i stället och tänker att det är fint att det finns så många som vill göra det. Jag tänker gott om dem. Men ibland går det lite överstyr, de är väldigt säkra i att de borde ha gjort ”Sommar i P1” för länge sedan och att jag begår ett stort misstag och som sagt är en idiot.

Hemliga skandalerna

Bibi vill dock inte berätta vilka, utan håller sig till ”ingen nämnd, ingen glömd”. Däremot har hon avslöjat att vissa sommarvärdar har velat säga saker ”som skulle rendera löpsedlar i hela Europa”.

Annons

Då har Sveriges Radio fått kliva in och mildra texterna.

Att just Sigge Eklund fick en plats bland årets sommarvärdar blev uppmärksammat i media och pressen. Anledningen till det är för att Sigge vid flertal tillfällen kritiserat Bibi för att aldrig ha fått frågan.

Men i år debuterade han som regissör och därför passade det fint att låta honom få prata. När Aftonbladet frågar om det är ett tecken på att stridsyxan är nedgrävd, skrattar Bibi gott:

– Haha! Jag har aldrig haft en konflikt med honom, den har varit väldigt ensidig.

Annons