Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Här syns Zlatans äldsta son – ett år efter märkliga händelsen

22 jun, 2024, 17:00 
Vendela Lönnqvist
Stefan Jerrevång/TT
Nya bilden på Zlatans son väcker känslor...
Annons
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena SegerBrand logo
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

Det blev en enorm uppslutning på Friends Arena när Zlatan Ibrahimovic, 42, skulle tackas av efter att han den 4 juni gav beskedet att han avslutar karriären.

– Jag har gråtit jättemycket och så tittade jag på mina lagkamrater och de grät. På skärmarna var det folk som grät och så kollade jag på min fru för stöd och hon grät mest av alla. Alla tror att jag inte har några känslor för jag är Stålmannen. Och jag är Stålmannen, men med ett stort hjärta, sa den svenske stjärnan på den efterföljande presskonferensen.

Zlatan hyllades på Friends Arena

Ett år och fyra dagar efter att Sveriges mäktigaste fotbollsaga tog slut, var det dags för Zlatan att hyllas till skyarna för sitt bidrag till fotbollen.

Efter matchen mellan Serbien och Sverige klev ikonen ut på ett utsålt Friends Arena, till öronbedövande applåder och tjut från publiken.

Annons

Med tårar i ögonen tackade han för stödet under alla år. Med sig på läktaren hade han också delar av familjen.

Helena Seger på plats på Friends Arena

Det allra största stödet som Zlatan haft under alla år är kärleken Helena Seger, 53. Paret träffades när Zlatan nyligen hade blivit en del av proffsligan och idag, över 20 år senare, kilar de fortfarande stadigt.

Tidigt in i relationen var Helena stensäker – det blir inget bröllop. I en intervju med Piers Morgan från 2023 berättar Zlatan att hennes ständiga "nej" gjorde att han fick mer respekt för henne.

– Hon är en stark kvinna. Jag tyckte att det var coolt att hon sa nej, jag fick bara ännu mer respekt för henne.

Zlatan Ibrahimovic och Helena Segers två barn

Däremot har de under deras 20 år tillsammans skaffat två söner – Maximilian, 17, och Vincent, 16.

Annons

Svensk Damtidning har tidigare rapporterat om yngsta sonen Vincents framgångar i fotbollen. Han verkar nämligen gå i pappas fotspår. I mars i år rapporterades det att han lyckats etablera sig i det svenska pojklandslaget och kommer få chansen i Sverige P16-landslag.

I april tävlade han i 22-mannatruppen mot Belgien.

Vanligtvis har Vincent en plats i Milans akademi. Och han är en spelare att räkna med i framtiden, menar förbundskaptenen Axel Kjäll:

– Jag tycker att han är en duktig passningsspelare, jag tycker att han är bra på att orientera sig på planen. Och så tycker jag att han är en bra avslutare, sade han redan i vintras.

Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger vissteBrand logo
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger visste

Zlatans son Maximilian – här är nya bilden

Även om både Zlatan och Helena tagit det medvetna beslutet att hålla bägge sönerna utanför rampljuset, verkar det som att båda har en passion för fotbollen.

Annons

Även Maximilian spelar i fotbollslaget Milan U18. Och det bästa stödet kommer från pappa.

– Jag förklarar att alla kan göra misstag, för de känner av en press, precis som för deras pappa. Jag säger till mig själv att misstag inte får hända, att det är omöjligt men i verkligheten kan Ibra göra misstag. Om Ibra kan göra misstag så kan alla göra det, sa Ibrahimovic i videon enligt SVT.

Maximilian är däremot mer anonym än yngre brodern. Men under avtackningen på Friends Arena valde han att följa med bägge föräldrar för att ta del av det historiska ögonblicket.

Pontus Orre/ Aftonbladet / TT

Se bara hur lik han är sin pappa!

Annons