Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Zlatans egna ord om Helena Segers beteende – nu går han ut med sanningen

14 jun, 2024, 07:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu öppnar Zlatan Ibrahimovic upp om verkliga känslorna för hustrun Helena Seger.
Annons

Lördagen var en stor dag för fotbollsproffset Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena SegerBrand logo
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

Historiska ögonblicket – här tackas Zlatan av

Drygt tio minuter efter matchen mellan Serbien och Sverige klev Zlatan ut på ett utsålt Friends Arena, till öronbedövande applåder och tjut från publiken.

Det var dags att tacka Zlatan för sina enorma prestationer i fotboll, både i svenska landslaget och utomlands.

Zlatan har under åren representerat storklubbar som AC Milan, Inter, Juventus, Manchester United och Los Angeles Galaxy, som uppfostrat flera av de största fotbollsikonerna.

”Hon grät mest av alla”

Den 4 juni 2023 chockerade han dock en hel värld med beskedet att han lägger fotbollsskorna på hyllan.

– Jag har gråtit jättemycket och så tittade jag på mina lagkamrater och de grät. På skärmarna var det folk som grät och så kollade jag på min fru för stöd och hon grät mest av alla. Alla tror att jag inte har några känslor för jag är Stålmannen. Och jag är Stålmannen, men med ett stort hjärta, sa den svenske stjärnan på den efterföljande presskonferensen.

Annons

Beslutet att avsluta karriären hade Zlatan till och med dolt för sin fru, den elva år äldre Helena Seger. Nu är det dags för henne att få satsa på karriären.

Helena Segers plan efter Zlatans karriär

I sin bok ”Adrenalia” skriver Zlatan att Helena Seger kommer att kliva ut i arbetslivet igen när hans spelarkarriär avslutats.

”Hon har redan gjort det klart för mig: 'När du slutar spela börjar jag jobba och då får du ta hand om det dagliga, som jag har gjort hittills.' Helena är tuff. Hade hon inte varit det skulle hon inte ha fascinerat mig och hon hade inte stått ut så länge vid min sida”, står det i boken.

Det är sedan länge känt att Helena är person med mycket skinn på näsan och en framgångsrik karriär inom sälj. Zlatan har sagt att åldersskillnaden mellan dem båda är en av faktorerna till varför det fungerat så bra mellan dem.

Annons

– Om hon inte hade varit elva år äldre än mig, så hade hon inte stannat med mig. Men hon hade det tålamodet att stanna med mig, trots hur jag var i början. Hon hade även en egen karriär och behövde inte rida på min, säger han i en intervju med talkshowen AB Talks.

”Hon har gett allt för mig”

Han tillägger att Helena betyder ”allt” för honom, inte minst eftersom hon offrade sin egen karriär till förmån för hans egen.

– Hon hade sin karriär men hon gav upp den på grund av mig. Hon har gått igenom allt med mig, och hon har gett allt för mig och hon har även gett upp allt för mig. Det är.. Hur ger jag tillbaka för det?

– Man kan inte ge mer tillbaka, jag kommer inte kunna komma upp till den nivån. För hon gav upp allt för mig, drömmar och allt man har.

Idag är de inte bara gifta, de är även kollegor och inte minst föräldrar till deras gemensamma söner. Enligt Zlatan är hon också hans personliga rådgivare.

– Vi är mer än en relation. Jag ber henne om råd oavsett vad det gäller. Sen om jag följer dem hela tiden är en annan sak. Hon är en underbar mamma till mina söner, vilket är det viktigaste.

Annons