Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilden på Björn Ulvaeus skakar om – älskade ABBA-stjärnans sorgliga besked

04 jun, 2024, 16:30 
Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog och Benny Andersson
Bilden på Björn Ulvaeus har slagit ner som en bomb. Och i samma veva kommer han med ett sorgligt besked som bekräftar misstankarna.
Annons
Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”Brand logo
Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”

50 år har gått sedan Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad slog igenom och nu tycks en hel värld ha ABBA-feber igen.

Ja, musikgruppen har förvisso aldrig slutat vara aktuella men nu, när det flera gånger tisslats och tasslats om en återförening, är de verkligen på allas läppar igen.

Och i fredags skedde just detta. Alla fyra medlemmar fastnade på bild när de återsågs, vilket är mycket ovanligt. Men i samma veva kom Björn med ett tråkigt besked.

Frågetecknet kring ABBA

En återförening har som sagt hängt i luften. Först när den stora hyllningskonserten hölls på Cirkus i Stockholm i april för att markera 50 år sedan ABBA vann Eurovision vilket såklart väckte hopp – men här uteblev samtliga medlemmar.

Annons

Sedan blev fans förväntansfulla igen när Eurovision Song Contest gick av stapeln i början av maj och ABBA publicerade ett kryptiskt klipp som många tolkade som att musikgruppen skulle dyka upp under kvällen, men i stället blev det hologram-versionen på scen.

Innan hade Björn berört ämnet när en SVT-reporter sa att det lät som att det var "öppet" för att gruppen skulle dyka upp varpå Björn svarade:

– Ja, jag talar bara för mig själv. Jag kan absolut inte tala för de andra.

Och återförening uteblev alltså. Men snart tändes hopp igen. I slutet av maj markerades två år sedan ABBA Voyage sattes upp i London och många höll andan när Björn och Benny dök upp på ABBA Arena – skulle även Anni-Frid och Agnetha komma?

Så blev det dock inte. Men i fredags var det alltså äntligen dags. Hela gruppen samlades på slottet för att ta emot Vasaorden för ”mycket framstående insatser inom svenskt och internationellt musikliv".

Annons

En mer än efterlängtad händelse som fastnat på bild och skakat hela nätet. Äntligen hela ABBA tillsammans! Men, i samma veva kommer Björn med ett sorgligt besked.

Björn Ulvaeus trista besked

Ja, i samband med ceremonin kommenterar Björn det ovanliga i att hela gruppen är samlad. Men det låter inte som att det är något vi ska vänja oss vid:

– Det är inte så ofta som alla fyra är på samma bild eller på samma plats. Det kanske kommer det aldrig hända igen. Men det känns jättebra i dag.

Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog och Benny Andersson framför kungen och drottning Silvia
En efterlängtad återförening som skakat om. Men blev det den sista? Foto:Henrik Montgomery/TT

Dystra ord för alla ABBA-fans. Samtidigt ska medlemmarna såklart göra det som känns bäst för dem.

Foto: TT

Annons