Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Bilderna på Doktor Mikael väcker oro – har blivit varnad

12 maj, 2023, 09:00 

Bilderna sprids på nätet.

Annons

Sedan ett par år tillbaka kilar Mikael Sandström stadigt med Lotta Engberg. De lever ett bekvämt liv, med ett fullspäckat jobbschema – och en hel del kärlek.

Men nu har Mikael, likt många andra kändisar, blivit föremål för en bluff. Falska bilder på honom sprids på nätet.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta EngbergBrand logo
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta Engberg

Mikael Sandström utsatt för bluff

Det har blivit något av en pandemi på nätet, falska annonser. De använder kändisar som lockbeten, för att sedan lura måltavlan på pengar.

Ofta ser de falska annonserna ut som artiklar där kändisen rekommenderar den specifika metoden att få pengar på. Den ska lura in internetanvändarna att skriva in sina kortuppgifter eller på andra vis komma åt deras stålar.

Det här har flera kändisar tyvärr råkat ut för, och det ökar i en hiskelig takt. Listan kan göras lång, Jenny Strömstedt, Fredrik Skavlan och Felix Herngren är bara tre av dem som fått sin identitet använd av bluffmakare. Nu tillhör Mikael Sandström den skaran.

Annons

Jenny Strömstedt ryter ifrån efter bluffannonserna

Det är inte samma bluff, utan det kan röra sig om olika metoder. För tre månader sedan röt Jenny Strömstedt ifrån i TV4, efter att hon kontaktats av personer som trott att de följt hennes råd.

– Här är en annan person som varit gäst i Nyhetsmorgon, som satsat pengar. Nu börjar hon förstå att det är bluff, och hon har blivit kontaktad av aggressiva försäljare, säger Jenny.

– Många kanske har en utsatt situation, det är dystert läge med ekonomin just nu. Och varför skulle man då inte satsa 2 500:- som nu är ingångssumman, för att tjäna lite pengar? Jag förstår det. Men jag blir djupt upprörd av att de här annonserna bara ligger kvar, men ingenting händer.

Och nu har följarna upptäckt att en annan känd profil blivit utsatt. Det är falska annonser där Mikael Sandström ska tipsa om en bantningsmetod, som givetvis är helt påhittad. Men följarna har blivit varnade, och vet att det här inte är något han står bakom:

"Dr Mikael går inte på sånt skit han är professionell" Skriver en användare.

"Men snälla, bluff, Doktor Mikael har inte godkänt detta" Kommenterar en annan.

Nedan ser du hur den falska annonsen ser ut.

En falsk annons på Instagram

Foto: TT/Instagram

Annons