Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Måns Zelmerlöws varning till kollegan - efter agerandet i TV: "Kommer ångra..."

11 maj, 2023, 07:00 
AvFelicia Plåt
Måns Zelmerlöw
Måns ska kommentera Eurovision 2023. Foto: TT

Måns skickar en varning till programledaren inför Eurovision.

Annons

Eurovision legendaren Måns Zelmerlöw har synts till i tävlingen flera gånger. Han vann inte bara tävlingen 2015 med låten "Heroes" utan fick även programleda hela showen 2016. Tillsammans med Petra Mede gjorde de succé som programledarduo under tävlingen 2016.

Loreens hemliga plan till Eurovision: ”Ingen rast, ingen ro”Brand logo
Loreens hemliga plan till Eurovision: ”Ingen rast, ingen ro”

Måns kommer tillbaka

Nu kommer Måns tillbaka i programmet men denna gången som kommentator för SVT. Uppdraget delar han med Edward af Sillén som tidigare kommenterar tävlingen. Måns kommer däremot enbart komma med sina expertkunskaper under finalen.

Måns och Petra
Måns och Petra gjorde succé under 2016.

I år är det egentligen Ukraina som ska arrangera tävlingen, men den hålls i Liverpool pågrund av den rådande världssituationen. Och under veckan avslöjade BBC vilka som kommer att vara programledare och kommentatorer för tävlingen.

Annons

En av programledarna för finalen är komikern och världsstjärnan Graham Northon. Och efter BBC:s besked har Måns skickat ut en varning till den nya programledaren.

"Kommer ångra beslutet"

Graham som tidigare har varit kommentator för tävlingen i Storbritannien väljer att inte riktigt släppa kommentator-båset i år. Han ska nämligen vara programledare och kommentator. Tillsammans med den brittiska skådespelaren och komikern Mel Giedroyc, kommer de att turas om att sitta och kommentera under kvällen. Och detta har Måns reagerat på.

Måns gästade BBC:s Eurovision podd, Eurovision Cast, och fick då frågan om vad han tycker om att Graham tar på sig två roller under kvällen. Efter lite betänketid svara Måns på frågan.

Måns och Edward
Duon ska kommentera Eurovision 2023.

– Åtminstone för mig, det fanns så mycket att göra när man var programledare. Det är så mycket att tänka på, även när du inte är på kameran. Och jag tror att han Graham Norton kommer att ångra detta beslut, när han väl är där. Men om någon kan göra det så är det Graham, förstås. Han har rutinen, han har gjort allt, säger Måns i podden.

Annons

Inte omöjligt

Men det är bevisat att det inte är en omöjlig uppgift. Förra gången Storbritannien arrangerade tävlingen, 1998, lyckades Terry Wogan att både programleda och kommentera tävlingen. Och han gjorde det helt själv.

Eurovision-finalen går av stapeln lördagen den 13 maj. Och det blir spännande att se hur både Måns och Graham tar sig an sina nya roller.

Annons