Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Trädsgårdstider byter språk – efter Tareq Taylors avhopp

10 maj, 2023, 12:00 

Att Tareq Taylor lämnar är inte den enda ändringen inför kommande säsongen av Trädgårdstider.

Annons

Ett av SVT:s mest omtyckta program är Trädgårdstider, och sedan 15 år tillbaka är Tareq Taylor en av profilerna i rutan. Men plötsligt kom beskedet: han hoppar av.

Nu ersätts han, och inför kommande säsong ändras således mycket. Bland annat språket.

5 saker du inte visste om ”Trädgårdstider”Brand logo
5 saker du inte visste om ”Trädgårdstider”

Trista beskedet om Tareq Taylors framtid i rutan

Just nu rullar en färdiginspelad säsong av Trädgårdstider på SVT, med Tareq i spetsen. Det gäller att insupa alla tv-minuter, för snart kommer han att ha tackat för sig.

Det var i april som SVT meddelade att Tareq i nästkommande säsonger byts ut av den danska kocken Adam Aamann. De har många likheter, båda är stjärnkockar med egna tv-program i sina hemland.

– Det känns jättespännande att få in Adam i vårt gäng. Han lagar fantastisk mat och är otroligt intresserad av att odla så det känns som han kommer att passa in till hundra procent. Han har dessutom humor vilket är viktigt i vårt program, säger Pernilla Månsson Colt om kollegans ersättare.

Annons

Stora förändringen i Trädgårdstider – byter språk

Anledningen till Tareq Taylor väljer att lämna programmet efter så många år, är att han flyttar till Stockholm med kärleken Sofia Ståhl. Avståndet mellan inspelningarna i Eslöv, och hemmet i Stockholm, sätter helt enkelt käppar i hjulen för att han ska kunna fortsätta.

Han har ju minst sagt en värdig efterföljare, och nu ska svenskarna äntligen få bekanta sig med den danska kocken. Men det kommer ju givetvis ändra en hel del – som språket.

För Expressen berättar Adam Aamann om vad man kan förvänta sig:

– Språket är lite av en barriär ibland, vissa ord betyder helt olika saker på svenska och danska. Jag kommer att prata danska i programmet men använda så många svenska fraser som möjligt. Om jag skulle försöka översätta mig själv till svenska skulle det vara förfärligt att se mig på tv.

Adam Aamann
Tareqs ersättare.

Foto: TT

Annons