Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Birgitta Eds oväntade markering mot Ulf Kristersson – i direktsändning: "Varför?"

04 jan, 2023, 17:12 

Birgitta Ed ställde sin make Ulf Kristersson mot väggen – och allt fångades på film.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Här är partiledarnas partners!Brand logo
Här är partiledarnas partners!

Statsminister Ulf Kristersson, 59, och Birgitta Ed, 54, har varit gifta i över 30 år och har döttrarna Siri, Ellen och Signe ihop.

Ulf och Birgitta träffades när de var bara 20 respektive 15 år gamla, när de båda gått med i Moderata ungdomsförbundet hemma i Strängnäs 1984.

Birgitta har tidigare berättat för Svensk Damtidning att hon fick "tjata jättelänge" för att hon och Ulf skulle bli ett par. Men det var väl tur det, med tanke på var de befinner sig idag!

Annons
För statsminister Ulf Kristersson (M) och hans familj inleddes årets julafton med en jullunch för de ensamma i Strängnäs. Ulfs familj har en tradition sedan många år tillbaka att de deltar aktivt i församlingens gemenskapsjul. Bilden: Statsministern med sin fru Birgitta Ed och parets tre döttrar.
Ulf och Birgitta har varit gifta i över 30 år och har tre döttrar ihop.

Birgitta Eds och Ulf Kristerssons nya liv

Familjen har sedan flera år tillbaka bott i ett hus i Strängnäs, och den 22 januari vigs Birgitta till präst i Strängnäs domkyrka – som ligger bara 100 meter från hemmet.

Tidigare arbetade Birgitta som pr-konsult, men har nu alltså sadlat om helt. Och efter att ha studerat i sju år och praktiserat i flera olika församlingar så är Birgitta nu mer än redo för att börja arbeta som präst:

– Jag har hittat helt rätt! Det finns så många roliga jobb och nu längtar jag efter att få göra nytta, säger Birgitta Ed till Svensk Damtidning.

Annons

Samtidigt har paret nyligen flyttat in i Sagerska palatset i Stockholm, så det kommer bli en hel del pendlande för Birgitta under de kommande åren.

Statsminister Ulf Kristersson (M), frun Birgitta Ed och hunden Winston i deras nya hem, statsministerbostaden Sagerska palatset i Stockholm.
Ulf och Birgitta har flyttat in i Sagerska palatset i Stockholm.

Birgitta Eds oväntade markering mot Ulf Kristersson – i direktsändning: "Varför?"

På tisdagskvällen gästade Ulf TV4:s succéprogram Efter fem, där de intervjuades av programledarna Tilde de Paula Eby och Axel Pileby.

Statsministern fick bland annat svara på frågor från tittarna när ett mycket bekant ansikte dök upp på skärmen i studion!

Annons

Det var ingen mindre än Ulfs fru Birgitta som dök upp på skärmen, för att ställa en mycket personlig fråga, vilket även Hänt rapporterat om.

– Hej Ulf. Jag undrar fortfarande varför du gömde Fredrika i lägenheten ovanför när jag skulle hälsa på dig första gången?

Ulf började skratta när hans fru dök upp på skärmen!

Ulf började då skratta och utbrast:

– Nu snackar vi otrohetsdrama i de högre klasserna.

Plötsligt kom Birgitta in i studion och satte sig framför Ulf som skrattade gott, för att sedan förklara vad situationen handlar om:

Annons

Så här var det. Jag är uppvuxen med mycket smådjur. Gnagare, hamstrar, ökenråttor, chinchillor och marsvin. Och i min första lägenhet hade jag köpt mig en liten... inte livskamrat alls, men en liten ökenråtta. Ett sällskap. En väldigt fin liten ökenråtta faktiskt, berättar han i programmet.

Det var endast glada miner när Birgitta dök upp i studion!

Ulf förklarar att Birgitta inte var så förtjust i dessa djur, och att han därför lånade ut husdjuret till en kompis när hon kom på besök.

Historien var, med andra ord, inte lika dramatisk som den till en början verkade..!

Annons