Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Borgs stora förändring med frun Patricia – ville komma bort

18 jul, 2021, 19:09 
björn borg
Vännen avslöjar varför paret valde att bryta upp och förändra allt.
Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

2003 flyttade Björn Borg och Patricia Östfeldt in i herrgården på Ingarö som då hade en prislapp på 3,1 miljoner kronor.

16 år senare, då barnen var utflugna, var det dags för nästa kapitel i livet. Som paret sa till Svensk Dam:

– Det är på gång. Vi håller på att sälja vårt hus. Vi har just haft visning och ska flytta in till stan. Det känns jättebra.

Taxeringsvärdet hade då gått upp till svindlade 18,2 miljoner kronor. Och visst hittade de en lägenhet i stan!

Vännen avslöjar: Därför flyttade Björn Borg

De delar numera upp sin tid mellan lägenheten i centrala Stockholm och huset i Kap Verde. Björn själv gör väldigt sällan intervjuer, men vännen Tommy Engstrand berättade i en intervju med Expressen med anledning av tennislegendarens 65-årsdag om varför han tror flyttlasset gick.

– Jag tror de tyckte det var för stort på Ingarö, det var ett magnifikt slott. Och de ville kanske komma lite mer i händelsernas centrum, säger Tommy Engstrand.

Annons

Något han gärna ägnar sig åt är att stötta sonen Leo Borg, 18, i hans resa mot att bli lika stort tennisproffs som sin pappa.

– Han har sagt flera gånger att han är oerhört imponerad av grabben och trodde aldrig att han skulle gå så långt som han redan har gjort. Och jag har nog aldrig hört Björn så glad, inklusive alla triumfer på Wimbledon, som när Leo vann en större turnering i Båstad för något år sedan. Då lät han nästan euforisk. Det var en lycka som kom inifrån, det märkte man, säger Engstrand.

Annons