Björn Borgs stora förändring med frun Patricia – ville komma bort

björn borg

Claudio Bresciani/TT
Vännen avslöjar varför paret valde att bryta upp och förändra allt.
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla
Slå på ljud

2003 flyttade Björn Borg och Patricia Östfeldt in i herrgården på Ingarö som då hade en prislapp på 3,1 miljoner kronor.

16 år senare, då barnen var utflugna, var det dags för nästa kapitel i livet. Som paret sa till Svensk Dam:

– Det är på gång. Vi håller på att sälja vårt hus. Vi har just haft visning och ska flytta in till stan. Det känns jättebra.

Taxeringsvärdet hade då gått upp till svindlade 18,2 miljoner kronor. Och visst hittade de en lägenhet i stan!

Vännen avslöjar: Därför flyttade Björn Borg

De delar numera upp sin tid mellan lägenheten i centrala Stockholm och huset i Kap Verde. Björn själv gör väldigt sällan intervjuer, men vännen Tommy Engstrand berättade i en intervju med Expressen med anledning av tennislegendarens 65-årsdag om varför han tror flyttlasset gick.

– Jag tror de tyckte det var för stort på Ingarö, det var ett magnifikt slott. Och de ville kanske komma lite mer i händelsernas centrum, säger Tommy Engstrand.

Något han gärna ägnar sig åt är att stötta sonen Leo Borg, 18, i hans resa mot att bli lika stort tennisproffs som sin pappa.

– Han har sagt flera gånger att han är oerhört imponerad av grabben och trodde aldrig att han skulle gå så långt som han redan har gjort. Och jag har nog aldrig hört Björn så glad, inklusive alla triumfer på Wimbledon, som när Leo vann en större turnering i Båstad för något år sedan. Då lät han nästan euforisk. Det var en lycka som kom inifrån, det märkte man, säger Engstrand.

LÄS MER: Livet efter Björn Borg – Loredana förkrossad

LÄS MER: Exfruns ilska efter Björn Borgs semesterbilder

LÄS MER: Björn Borgs kärlekskrascher – som förändrade allt