Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Borg – så ser hans söner Leo och Robin ut idag

21 aug, 2021, 14:00 
Björn Borg och Leo Borg
Björn Borgs söner har vuxit upp. Och de är ruggigt lika sin pappa!
Annons
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!Brand logo
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!

Björn Borg är en av våra stora idrottslegendarer genom tiderna. Han var portalgestalten i det svenska tennisundret och satte Sverige på kartan som idrottsnation.

Hans söner Robin och Leo har båda följt i sin fars fotspår – på sina egna vis.

Leo Borg
Leo Borg är en superlovande ung tennisspelare – precis som sin pappa en gång i tiden.

Leo, 17, ses som en av Sveriges mest lovande tennisjuniorer. Han fick en plats i världsstjärnan Rafael Nadals akademi på Mallorca.

– Vi hade ett möte med Leo, som berättade om Nadals akademi och spontant kände vi bara ”Wow”. Det är verkligen kul, även om vi så klart gärna hade haft honom kvar hos oss, har Leos tränare Rickard Billing berättat för Expressen.

Björn Borgs söner Leo och Robin

Leo är faktiskt så porträttlik sin pappa att han fick spela honom som ung i långfilmen om Björn Borg.

Annons

– Jag var väldigt kluven inför det, att han skulle ha den rollen. Men det skulle vara konstigt att se några skäl för att någon annan skulle spela mig, sa Björn när filmen hade premiär.

Robin Borg jämte pappa Björn i Båstad.

Björn fick Robin 1985 med dåvarande partnern Jannike Björling. Han har ett brinnande intresse för tennis, precis som sin pappa och bror, och har bland annat jobbat med Fair Play TK:s tennisakademi.

Men för ett år sedan sadlade han om fullständigt och bytte sport. Numera arbetar han som agent för professionella ishockeyspelare.

– Jag har gått och fnulat på det här i några år och känt att det har varit intressant, i och med att jag har en stor passion för sporten. Nu föll alla bitar på plats, jag kunde gå utbildningen på Sico och har nu startat upp ett eget företag, har Robin sagt till Aftonbladet.

Annons