Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Hellbergs mardröm – frun akut sjuk: "En chock"

03 mar, 2021, 15:28 
Björn Hellberg och Inger Hellberg
Björn Hellberg och Inger Hellberg har varit gifta i över 40 år. Livet har dock inte alltid varit lätt – plötsligt drabbades Inger av en allvarlig sjukdom.
Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

Björn Hellberg, 76, och Inger Hellberg, 77, träffades på Laholms tidning på 70-talet där de båda jobbade som journalister.

Då var de gifta på olika håll men kärlek uppstod ändå. 1979 gifte sig paret och sedan dess har de hållit ihop.

– Ja, det var äkta känslor och allvar redan då och inte något ytligt romantiskt svärmeri, har Björn tidigare sagt till Expressen.

För drygt fyra år sedan vändes parets liv upp och ner – då drabbades Inger av en stroke.

Björn Hellberg: "En chock"

Samma dag som paret skulle fira 38 år som gifta hittar Björn sin fru på golvet i parets hem. Inger hade drabbats av en hjärnblödning, igen. Första gången var 2005.

I onsdagens avsnitt av Renées brygga berättar Björn om den svåra tiden.

– Det är över 40 år nu som vi varit gifta. Och så hände ju någonting på vår 38-åriga bröllopsdag. Det vill man ju fira lite med, om inte med pompa och stått så i alla fall lite grann. Men hon drabbades då av en hjärnblödning faktiskt, just den dagen.

Annons

När programledaren Renée Nyberg frågar om parets vardag förändrades med stroken blir svaret "ja".

– Det förändrades på många punkter naturligtvis. Det som man tog för givet tidigare det förekommer inte längre. Det är en chock naturligtvis, som man inte kan föreställa sig.

Björn Hellberg
Björn Hellberg berättar om frun Inger Hellbergs sjukdom.

Björn Hellberg om frun Inger Hellbergs kamp

Björn påpekar dock att Inger har återhämtat sig väl, även om det varit en tuff resa.

– Man ska inte gödsla med ord som fenomenal och fantastisk, jag använder de bara två gånger om året högst, men i det här fallet kan jag säga att hon har varit helt fantastisk i återuppbyggnaden med en väldigt fin vilja.

Inger Hellberg och Björn Hellberg
Inger och Björn Hellberg har varit gifta i över 40 år.

76-åringen har skrivit ett 60-tal böcker och var under många år domare i "På spåret". Vid sin sida har han alltid haft Inger.

Annons

– Jag hade redan skrivit flera böcker och var hyfsat etablerad som författare när vi blev tillsammans, men Inger har betytt oändligt mycket i allting. Dels är hon själv journalist och vi bollar gärna språkfrågor med varandra. Dels har hon tagit hand om allt praktiskt hemma och funnits vid min sida, har Björn tidigare sagt till Expressen.

Foto: TT

“Renées brygga” sänds på TV4 den 3 mars klockan 21.00 och på TV4 play.

Annons