Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Björn Skifs nya ord om storbråket med hustrun: “Fortfarande vidrigt”

29 jun, 2024, 08:00 
Alice Lövholm
Pernilla och Björn Skifs.
För några år sedan hamnade Björn och Pernilla Skifs i storbråk. Foto:TT.
Nu öppnar Björn Skifs upp sig om det stora bråket som påverkat han och hustrun Pernilla.
Annons
Tommy Körbergs plötsliga utspel om Björn Skifs: ”Den jäveln”Brand logo
Tommy Körbergs plötsliga utspel om Björn Skifs: ”Den jäveln”

Björn Skifs har kommit att bli en av Sveriges mest folkkära artister. Hans låtar går varmt forfarande varmt på radion och vi alla har väl någon gång dansar med till tonerna av Michelangelo.

77-åringen som blivit mest känd för sina låtar har också gestaltat roller i både film och serier. Vi kunde nyligen se honom i SVT:s hyllning till ABBA – i musikvideon där flera folkkära artister sjöng låten Thank you for the music.

På 80-talet spelade han huvudrollen i skräckmusikalen Spök! – en musikal han skulle komma att arbeta med igen.

Det infekterade bråket

2013 blev det dags för Björn att sätta upp musikalen igen. Tillsammans med hans fru, Pernilla Skifs, och Bengt Palmers skrev han musikalen när det begav sig. När det flera år senare var dags igen axlade Måns Zelmerlöw, Loa Falkman, Lena Philipsson och Sussie Eriksson huvudrollerna.

Pernilla och Björn Skifs.
Pernilla och Björn har varit gifta sedan 1988. Foto:Karin Törnblom/TT

I samband med uppsättning uppstod ett storbråk. Måns Zelmerlöw och Loa Falkman satte sig emot Pernilla Skifs som regisserade den nya uppsättningen. De protesterade och sa att de inte tänkte fortsätta om Pernilla var kvar.

Annons

Häromveckan släppte P4 Dokumentär ett avsnitt med Björn. I dokumentären öppnar han upp sig om bråket och berättar hur det tog hårt på både han och Pernilla.

"Fortfarande vidrigt"

I dokumentären berättar han hur han såg på Pernilla att hon inte mådde bra.

– Jag försökte nog hålla mig utanför så gott det gick men det var ju jättesvårt eftersom jag såg hur Pernilla mådde. Hon mådde verkligen… jag var orolig. Riktigt orolig för henne.

Bråket gjorde att både Björn och Pernilla tillslut valde att hålla sig borta från teatern och idag väcker det fortfarande tunga känslor hos honom.

– Det sägs att tiden läker alla sår men det här såret är svårläkt, eller det är i alla fall väldigt, väldigt ömt på blåmärkena. Det var nära att man helt enkelt tänkte på att lägga ner den här verksamheten. För det fanns ingen lust i det. Det kändes så orättvist på något vis och oerhört ledsamt. Fortfarande vidrigt helt enkelt.

Tack vare en god väns peppande råd slutade aldrig Björn att arbeta och det är vi såklart glada för. Han planerar inte att sluta och lever ett gott liv tillsammans med sin stora kärlek Pernilla.

Foto: TT.

Annons