Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Ulvaeus tar avstånd efter konflikten med ABBA-kollegan: "Ledsen"

08 jun, 2023, 05:30 

Nu sätter Björn Ulvaeus ner foten efter den infekterade konflikten.

Annons

ABBA kräver knappast någon närmare presentation. Och trots att det var 51 år sedan bandet startades, är de heta och aktuella. Men det är på gott och ont.

Agnetha Fältskog har på senare tid dragits in i en infekterad konflikt, som Björn Ulvaeus nu säger några välvalda ord om.

5 saker du inte visste om Björn UlvaeusBrand logo
5 saker du inte visste om Björn Ulvaeus

Björn Ulvaeus rasar mot dokumentären Take a chance

Dokumentärfilmen "Take a chance", som ges ut av Prime Video har på senare tid väckt stor uppståndelse. Den handlar om Agnetha Fältskog, och hennes stalker Gert van der Graaf, som förföljt sångerskan under hennes karriär.

I dokumentären intervjuas bland annat Gert och andra röster, men inte Agnetha själv. Anledningen är att hon vädjat om att dokumentären aldrig skulle göras, vilket gav upphov till en offentlig konflikt med Agnetha på ena sidan, och produktionen på andra.

Annons

– Vi tycker det är respektlöst och väldigt tråkigt, har Abbas manager Görel Hanser sagt.

Nu väljer Björn Ulvaeus att bryta tystnaden, i P3 Morgonpasset.

– Jag känner ett stort obehag och medkänsla med Agnetha. För som jag förstår det ger man honom ett jättestort utrymme i den här serien, eller vad det är, och jag vet ju hur hon känner sig och hur jobbigt det är för henne, säger Björn.

– Jag förstår ju att det här är superintressant och att det skulle komma förr eller senare men förbannad… Jag vet inte. Bara ledsen och obehaglig till mods.

Gert van der Graaf vid häktningsförhandlingarna i Solna tingsrätt 2006.
Gert van der Graaf vid häktningsförhandlingarna i Solna tingsrätt 2006.

Björn Ulvaeus ord om relationen med Agnetha Fältskog

Att Björn reagerar så starkt är inte konstigt, han och Agnetha har ju delat livet med varandra. Bara ett år innan ABBA sjösattes, sa Björn och Agnetha "ja" till varandra. Romantiskt nog tog kärlekssagan fart efter att Björn hade hört Agnetha sjunga på radion – och fallit pladask.

Men 1979 bröt de äktenskapet, efter att ha fått barnen Linda och Peter Christian Ulvaeus ihop. Succén som var ABBA fortsatte, medan relationen tog slut.

– Vi gav inte upp på vårt äktenskap lättvindigt eller snabbt. Vi tog två år på oss innan vi slutligen var överens om att bryta upp. Först gick vi till en psykiatriker och pratade ut om våra problem. Det är klart att det blev tårar. Vi hade ju iallafall hållit ihop i tretton år, har Björn sagt till Svensk Damtidning.

Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus bröllopsbild
Det var ett sagobröllop när Agnetha och Björn gifte sig 1971.

Foto: TT

Annons