Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bluffen bakom Masked Singer avslöjad – stora ändringen som tittarna inte får se

02 maj, 2022, 09:30 
David Hellenius, Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Nour El-Refai

Nu har det kommit fram information om Masked Singer som tv-tittarna inte fått veta.

Annons
Här är alla masker som tävlar i ”Masked singer” 2022!Brand logo
Här är alla masker som tävlar i ”Masked singer” 2022!

Masked Singer är programmet där folkkära kändisar döljer sig bakom spektakulära dräkter och uppträder med sång och dans framför en ovetande jury.

Låter det underligt? Kanske, men programmet har golvat tv-tittarna och blivit en stor succé i rutan. Men nu kommer det fram detaljer om inspelningen, som alla hemma i tv-sofforna inte fått veta...

Riskerar stora böter

Programmet Masked Singer är förinspelat, vilket ställer till det en del. Eftersom hela programmet bygger på hemlighetsmakeri och ett mysterium kring vem som döljer sig under masken, är det viktigt att informationen inte kommer ut i förtid.

I veckan avslöjades det på flera sidor att en fullständig lista på deltagarna som döljer sig under maskerna har avslöjats online – i förtid. Det är okänt om listan stämmer, men hittills har den visat sig vara korrekt.

Juryn, vet ju redan om vilka som döljer sig under maskerna när programmet sänds, men för att undvika liknande händelser har de berättat om vilka åtgärder som tas till.

Annons

– Det är jättejätte jobbigt, säger Måns Zelmerlöw till Expressen om att hålla tyst om vem som är med i programmet.

– Vi får böta väldigt mycket pengar, avslöjar Nour El Refai.

Publikbluffen

Vem det är som läckt kändisarna är oklart. Den klipske kanske misstänker publiken, eftersom varje program spelas in framför en fullsatt studio som syns i TV. Att juryn skriver på hårda kontrakt och riskerar att böta stora summor är förståeligt, men kan det krävas av alla hundratals i publiken?

Faktum är att det inte riktigt är som det ser ut.

“För att spänningen ska räcka hela vägen hem till TV-soffan så kommer ni få smyga iväg innan masken ska av under de tre sista minuterna av programmet. Det betyder alltså att ni kommer behöva lämna studion innan masken ska tas av”, skriver TV4 till tv-publiken enligt Aftonbladet.

Annons

Publiken får alltså inte se den sista, och mest spännande delen av programmet, vem som döljer sig bakom masken. I programmet hörs höga jubel när masken tas av, och under den klassiska "Av med masken"-ramsan. Men enligt Aftonbladet befinner sig endast 30-tal i studion under det sista momentet.

Foto: TT

Annons