Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

TV4-profilens kritik mot Masked Singer – kändisen bakom masken väcker reaktioner

25 apr, 2022, 13:00 
Kändisen bakom masken i Masked Singer får TV4-profilen att reagera.
Annons
Här är alla masker som tävlar i ”Masked singer” 2022!Brand logo
Här är alla masker som tävlar i ”Masked singer” 2022!

Det udda och populära underhållningsprogrammet Masked Singer går som tåget. Förra veckan gömde sig skådespelaren Peter Magnusson bakom masken – till kompisen tillika programledaren David Hellenius stora förvåning.

Det verkar som om vem som helst kan dölja sig bakom de lustiga utstyrslarna. Nu är det en av kändisarna som tagit av sig dräkten – och personen bakom masken väcker känslor hos den tidigare Nyhetsmorgon-profilen Jesper Börjesson.

Lämnade tv-rutan

För två år sedan lämnade Jesper Börjesson rampljuset efter 25 år i tv-rutan. Till mångas stora besvikelse bestämde han sig för att lämna Nyhetsmorgon-studion bakom sig, och avskedet blev ett tårfyllt sådant.

Nu jobbar han på konsultföretaget Rejlers, och istället för tv, står teknik på schemat. I efter fem berättade han om känslorna inför karriärsbytet.

– Jag har gjort helt rätt och det känns jättebra på alla sätt, men det är också rätt läskigt. Jag är i ganska stort behov av trygghet, jag är ingen modig människa som hoppar fallskärm eller har bytt jobb 50 gånger, säger Jesper Börjesson.

Annons

– Det är ett av de största besluten jag tagit. Jag vet att jag kommer sakna ihjäl mig efter alla er här men det känns bra.

Men på Jespers Instagram går det fortfarande att följa honom, för den som saknar honom i rutan. Där laddar han upp allt ifrån vardagliga bilder på pusselläggning med familjen, till inte så vardagliga bilder på när han var bjuden på kungens fest!

I dagarna valde han också att uppmärksamma programmet Masked Singer, och det var inte en hyllning...

Kontroversiella personen bakom masken

Masked Singer sänds inte bara i Sverige, utan i en mängd olika länder. I USA är programmet en stor hit, och upplägget är i princip identiskt med den svenska varianten.

Tidigare i säsongen avslöjades en oväntad profil, utklädd till papegoja, i programmet. Det var nämligen den omtalade och kontroversiella republikanska politikern Rudy Giuliani som gömde sig bakom masken. Något som Jesper Börjesson tyckte var märkligt.

Annons

"Världen 2022. Rudy Giuliani som papegoja i Masked Singer." Skriver han i inlägget.

Artisten Lisa Nilsson håller med, och kommenterar inlägget.

"Ytterst obehagligt 😳😅"

"agree" Svarar Jesper henne.

Det var inte bara Jesper Börjesson och Lisa Nilsson som tyckte att det var en märklig person bakom masken, två av domarna valde att lämna sina platser i protest under sändning när Rudy Giuliani avslöjades.

Foto: TT

Annons