Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Sanningen om David Hellenius och Peter Magnusson i Masked Singer: "I ärlighetens namn"

23 apr, 2022, 15:00 
AvIndra Nordemar

Peter Magnusson och David Hellenius har varit nära vänner i över 20 år – ändå lyckades Peter lura sin vän i Masked Singer. Eller?

Annons
Här är alla masker som tävlar i ”Masked singer” 2022!Brand logo
Här är alla masker som tävlar i ”Masked singer” 2022!

Masked Singer 2022 är i full rulle. Nu har fem kändisars identiteter avslöjats och i går var det ingen mindre än David Hellenius bästa vän Peter Magnusson som fick ta av sig sin mask "Riddaren".

– Allvarligt, va?! Det här är ju helt otroligt. Peter Magnusson, han lurade oss alla! Jag hade ingen aning, sa David i programmet när Peter visade sig.

Men hade han verkligen ingen aning? Nu berättar Peter hur det egentligen låg till bakom kulisserna.

David Hellenius chock i Masked Singer efter vännens avslöjande

Humorduon Peter och David har känt varandra i över två decennium. De slog igenom på 00-talet och sågs då frekvent i olika tv- och filmprojekt tillsammans.

Trots det ska David inte ha känt igen sin vän tillika kollega i Masked Singer.

Annons

– Jag skäms mest. Jag har ändå känt den här mannen i tjugo år, sa en till synes chockad David i programmet.

Men Peter menar att han är tveksam till att han lyckades lura David.

– Jag var inte orolig, mer nyfiken. Jag tror väl att David kanske gjorde det, kände igen mig alltså. Hur snabbt vet jag inte, avslöjar Peter för Hänt och fortsätter:

– Jag tror att han misstänkte något!

Splittringen mellan Peter Magnusson och David Hellenius

Peter och David har å andra sidan inte synts i rutan ihop på många år. David har gått över helt till programledarrollen. På senare dar har han haft flera prestigeuppdrag som att leda Let's Dance, Hellenius Hörna och Masked Singer. Han har också kammat hem hela åtta kristaller i kategorin "Årets manliga programledare".

Peter Magnusson har i stället gått i skådespelar-spåret, och gjort storsuccé på bioduken. Vi har bland annat sett honom göra huvudroller i filmer som "En gång i Phuket", "Sommaren med Göran" och senast i "Dag för dag".

Annons

Så, kanske är det inte så konstigt att Peter lyckades hålla sin identitet hemlig för David, då de inte jobbat tillsammans på ett tag. Men de umgås trots allt en hel del privat, så de måste ändå har varit svårt för Peter att hålla sig från att berätta!

– Det tar inte lång tid att göra programmet i ärlighetens namn. David som programledare också… det var kul att lura honom, berättar Peter för Hänt.

Foto: TV4

Annons