Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Steffo Törnquist bakom "Grävlingen" i Masked Singer – avslöjandet i Nyhetsmorgon

22 apr, 2022, 17:00 
AvIndra Nordemar

Steffo Törnquist är en grävling, menar Pelle Magnestam – mannen bakom dräkterna i Masked Singer.

Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

Den andra säsongen av Masked Singer är i full gång och engagemanget är lika stort som i fjol. Det är ett av TV4:s populäraste program då närmare två miljoner svenskar sitter bänkade i tv-sofforna på fredagskvällarna. Och det är mycket tack vare de extraordinära dräkterna, som "maskmakaren" Pelle Magnestam ligger bakom.

De går under namnen "Mjukglassen", "Sagoträdet" och "Cyberninjan", bland andra, tills dess att deras verkliga namn avslöjas.

Men hur kommer de sig att de får den kostym som de uppträder i? Det är nämligen inte av ren slump. Kändisarna får helt enkelt den klädsel som passar dem bäst. Och om Steffo skulle dölja sig bakom en mask, då skulle han vara en "gammal grävling", vilket Pelle avslöjar i Nyhetsmorgon.

Annons

Masked Singers dräktmästares avslöjande i Nyhetsmorgon

Det hela börjar med att Pelle och Masked Singers producent tar fram skisser i olika teman – glamoröst, roligt, läskigt och så vidare – det slutar i tolv idéer.

När castingen sedan ägt rum tilldelas kändisarna varsin dräkt utifrån deras personlighet, men de har en del att säga till om.

– Som Mona Sahlin nu, som var kaninen, hon kände att det var lite för gulligt. Då la vi till att hennes ögon började lysa rött i mörker, så att det blev lite mer edgy, säger Pelle i Nyhetsmorgon varpå Steffo frågar:

– Så det är detaljer i kostymen som också är ledtrådar?

– Ja precis, svarar dräktmästaren.

Steffo Törnquist är grävlingen i Masked Singer

Pelle avslöjar sedan att han har svårt att hålla sig från att fantisera om vad olika personer skulle kunna få för kostym – därför har han skissat upp två dräkter till Steffo och Sofia Geite, som ledde Nyhetsmorgon när han gästade under fredagsmorgonen.

Annons

– Steffo skulle lätt kunna vara en gammal grävling, med en kubansk cigarr i munnen och konjakkupa och dubbelknäppt blazer, berättar Pelle.

– Skulle det inte vara Lite för lätt att gissa då?, svarar då Steffo skämtsamt.

Sofia var däremot inte lika självklar i Pelles tankar. Men en sak var klar – hon skulle vara liten, pigg och glad!

– Sofia, tänkte jag ett väldigt piggt litet djur, så jag var först inne på en näbbmus, sedan kolibri men sedan blev det en ekorre, som också har det där pigga i sig.

Steffo menade att en näbbmus hade varit exemplariskt när det kommer till Sofia, men de skisser som Pelle tagit fram erkänner ändå de båda som "mitt i prick"!

Pelle Magnestams skiss av Steffo Törnquist – som en "gammal grävling" i Masked Singer.
Sofia Geite som ekorre i Masked Singer! Skärmdump TV4 / Nyhetsmorgon.

Foto: TV4

Annons