Magnus Ugglas markering mot Malou von Sivers – direkt i sändning

Magnus Ugglas markering mot Malou von Sivers – direkt i sändning

Foto: TT

Nu berättar artisten sanningen för Malou i direktsändning.

Här är Malou von Sivers TV4-karriär
0:34

Efter reklamen: Här är Malou von Sivers TV4-karriär

(0:34)

Slå på ljud

I 16 år har Malou von Sivers mött kända och okända personer i Malou efter tio, vissa personer oftare än andra. Mångsysslaren Björn Ranelid verkar ha Malous soffa som sitt vardagsrum, hela sjutton gånger har han nämligen suttit i fåtöljen framför henne.

Även om det kan tyckas låta osannolikt, finns det några som Malou ännu inte haft möjligheten att prata ut med i sitt program. Artisten Magnus Uggla är en av dem, och det är inte av en slump – snarare tvärtom.

Idag berättade han för Malou i direktsändning, varför han vägrat hennes program.

Chocken – lägger ner programmet

I början av året kom det mycket tunga beskedet från Malou. Efter ett och ett halvt decennium lägger hon ner det omtyckta intervjuprogrammet. TV4s långkörare försvinner från tablån, och säsongen som sänds nu är den sista.

– Det var ett jättesvårt beslut. Det här är något som jag har skapat och gjort i 16 år och älskat på alla sätt. Det har varit som en arbetsfamilj att gå till, säger Malou von Sivers till TT.

Men den som sörjer Malou i rutan ska inte misströsta, hon dyker nämligen upp på samma kanal men i ett annat format, och inte klockan 10:00. Istället är det programmet ”Malou möter" som plockas upp igen.

Ett intervjuprogram där Malou som namnet avslöjar möter olika profiler, inte helt olikt "Malou efter tio." Först ut att slå sig ner framför Malou är partiledarna, eftersom det är valår.

– Jag kommer att föra ideologiska samtal med partiledarna och jag vet att de uppskattar det. Det är sådant som ofta faller bort och det blir fokus på sakfrågor, berättar Malou för TT.

Erkännandet i livesändning

Magnus Uggla som i sexton år lyckats undvika Malou efter tio, har alltså inte lång tid kvar på sig om han skulle ångra sig. Men det verkar det vara liten risk för.

Morgonradioprogrammet Gott Snack gästades imorse av bland annat Malou von Sivers och Magnus Uggla, och programmet Malou efter tio kom naturligtvis på tal. Då kommer det fram att Magnus Uggla faktiskt aldrig varit med.

Programledaren Fredrik Söderholm ställer därför en rak fråga till Magnus, som tvingas svara framför Malou.

– Varför har du förvägrat Malou? frågar Söderholm och ställer Magnus mot väggen.

– Det kan nog ha flera orsaker, säger en Magnus Uggla som inte tycks påverkas av att självaste Malou sitter framför honom, och fortsätter:

– Dels så, ditt program är sådär vänder ut och in på saker som jag inte är så förtjust i att prata om offentligt, säger han och talar direkt till Malou istället.

– Och dessutom så är det väl att det väl inte alltid det passar in, jag har en filosofi att bara vara med i TV om det kan gagna min artistkarriär, avslutar han.

Fredrik Söderholm ger då Malou von Sivers en sällsynt chans, att ställa Magnus Uggla en fråga hon aldrig fått möjligheten att göra. Tyvärr är Malou oförberedd på möjligheten, och ber om att få återkomma med en fråga senare.

Foto: TT

LÄS MER: Malou von Sivers nya kärlek – efter traumatiska händelsen

LÄS MER: Marie Göranzon berättar om livsavgörande ögonblicket: "Nu är det allvar"

LÄS MER: Malou bryter tystnaden – beskedet om Marie Göranzons framtid