Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marie Göranzon berättar om livsavgörande ögonblicket: "Nu är det allvar"

21 apr, 2022, 20:00 

Nu öppnar skådespelerskan Marie Göranzon upp om händelsen som för alltid förändrade hennes liv.

Annons
Här är Malou von Sivers TV4-karriärBrand logo
Här är Malou von Sivers TV4-karriär

Skådespelerskan Marie Göranzon, 79, är en av Sveriges mest välkända personer inom teater och filmbranschen.

Marie har arbetat som skådespelare och varit en del av Dramatens ensemble sedan 20-årsåldern, och är även bland annat känd från Beck-filmerna.

Utöver skådespeleriet syns Marie ofta i Malou von Sivers program Malou efter tio, där hon sitter i den så kallade perspektivpanelen, som är ett återkommande inslag.

Marie Göranzon berättar om händelsen som förändrade hennes liv: "Nu är det allvar"

I panelen är Marie känd för att berätta vad hon tycker om olika aktuella ämnen. Som nyligen när hon blev så pass förbannad över en reklamfilm om kvinnors vallningar att hon uppmanade tittarna att polisanmäla.

Annons

Men i torsdagens avsnitt av programmet går skådespelerskan in på ett mer personligt ämne, och berättar om händelsen som totalt förändrade hennes liv – nämligen när hon blev mamma.

– För mig var barnet livsavgörande och min räddning. Jag var 20-21 år. Därför att jag var ostrukturerad hela jag, och när detta barn kom, jag kan säga att Lolo blev min livlina och räddning och känns så än idag, säger Marie i programmet.

Marie Göranzon med dottern Lolo Amble
Marie och dottern Lolo 1967.

– Det var hon som fick mig att samla ihop mig och ta reda på vad jag egentligen ville. Jag förstod att nu är det allvar, fortsätter skådespelerskan.

Marie talar förstås om sitt första barn, dottern Lolo Amble, 58, som arbetar som journalist och dramatiker. Dottern fick hon med tidigare maken Lars Amble.

Annons

Marie har även sonen Jonas Malmsjö, 50, med skådespelaren Jan Malmsjö, 89.

Annons