Carina Bergfeldt lurad av SVT: "Hade ingen aning"

28 jan, 2023, 13:30 

Talkshow-drottningen Carina Bergfeldt blev grundlurad av SVT, och inte heller tittarna anade någonting. Nu berättar hon.

Annons

Den fjärde säsongen av den populära talkshowen Carina Bergfeldt rullar på för fullt, och visst ser det ut att fortsatt vara ett vinnande koncept i rutan. Journalisten och programledaren kan stoltsera med fina tittarsiffror och hyllningar på sociala medier.

Numera är Carina ett självklart inslag i mångas fredagsmys, men så har det inte alltid varit. Det hela började med att hon lurades av kanalen.

Marie Göranzons ord om maken: ”Det är en sorg”
Marie Göranzons ord om maken: ”Det är en sorg”

Gästades av prinsessan Madeleine och Chris O'Neill

Det var efter fyra år som utrikeskorrespondent i Washington, D.C som Carina Bergfeldt till slut packade väskorna och flyttade hem till Sverige igen. Då kunde hon inte ana vad framtiden skulle bjuda på, en helt ny karriär som programledare.

Recept.se Nyhetsbrev

Faktum är att hon var ovetandes in i det sista. Den som gärna bänkar sig framför rutan på fredagskvällarna vet att Fredrik Skavlan i hela 296 avsnitt bjöd in gäster till sin studio. Genom åren tog sig nästan alla en avstickare förbi norrmannen, ja, till och med prinsessan Madeleine och den så kameraskygge Chris O'Neill.

Jamie Oliver, prinsessan Madeleine, Fredrik Skavlan, Adele och Chris O'Neill
Wow – ett gäng med både kungligheter och superstjärnor!

Men allt det goda har ett slut, så även den legendariska tv-soffan:

– Jag kommer att sakna gästerna, förstås. Publiken. Tittarna jag träffar på i affären. Men framför allt den fokuserade professionalismen hos min personal och i teamet, sa Fredrik Skavlan i ett pressmeddelande.

Annons

Där kom Carina Bergfeldt in i bilden. Hon vikarierade nämligen för Skavlan under en tid, och kanalen och Fredrik själv var så pass nöjda att de såg en långsiktig plan.

Carina Bergfeldt blev lurad i sändning – mörkades helt

Ja, i anslutning till att Skavlan lades ned föddes ett nytt projekt: Carinas egna talkshow. Han sände en sista säsong, och sedan tog Carina över efter att hon fått frågan av SVT.

– Mitt mål som tv-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt, sa Skavlan då.

Men hur visste de att just Carina skulle passa som handen i handsken? Jo, med en hemlig audition! Hon bjöds in som gäst tillsammans med bland annat Rolf Lassgård, helt ovetandes om att det i själva verket var en audition.

Rolf Lassgård, Carina Bergfeldt och Fredrik Skavlan
Carina blev lurad i sändning, men för en god sak.

"Jag hade ingen aning om att jag i själva verket var på audition, att Fredrik och hans team funderade på att erbjuda mig jobb som hans vikarie, och sedermera efterträdare." Skriver hon på Instagram.

Vilken kupp – som minst sagt kan kallas för succé!

Foto: TT/SVT

Annons