Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carina Bergfeldts sorgliga avsked – tagit slut

12 sep, 2023, 13:00 

Nu har Carina Bergfeldt sagt hejdå.

Annons

Carina Bergfeldt är en av SVT:s mest profilerade programledare, och succéprogrammen avlöser varandra. Det var bara några veckor sedan hennes intervju med prins Daniel sändes och skapade rubriker runt om i världen.

Nu har hon varit på en annan inspelning, som vemodigt nog nått vägs ände.

Carina Bergfeldts ärliga ord om ”På spåret”-floppen – efter alla årBrand logo
Carina Bergfeldts ärliga ord om ”På spåret”-floppen – efter alla år

Tareq Taylors känslosamma insikt med Carina Bergfeldt

Det var i våras som Carina Bergfeldt sände första säsongen av programmet Drömlandet på SVT. Då tog hon med sig kocken Tareq Taylor på en resa genom USA för att undersöka om det verkligen är ett drömland.

Carina Bergfeldt är en stor fantast av landet i väst, och har själv bott i USA under flera år som korrespondent för SVT.

Det var också där, i Washington DC, som hon sa "ja" till sin Jesper Zølck. Nu var det dags för Tareq att se landets framsidor, och baksidor.

Annons

– Carina visade mig ett USA som jag aldrig mött tidigare. Det är både tragiskt och vackert och berörde mig djupt, har Tareq sagt.

Programmet hyllades stort av tittarna, som berördes precis lika mycket som Tareq, och de längtade efter en säsong två.

Carina Bergfeldts sorgliga avsked – nu är det över

Och en säsong två blev det, men utan Tareq. Istället begav sig Carina Bergfeldt ut på resande fot ihop med Melodifestivalen-programledaren Farah Abadi. Denna gång var resmålet Australien.

Att det blev just Farah som Carinas val föll på, var självklart för henne.

– Mest för att hon är himla rolig och grymt kompetent, men sen tyckte jag också att det var dags för två kvinnliga programledare att göra ett program på primetime tillsammans, har hon berättat.

De senaste veckorna har den nya duon spelat in i Australien, och det dröjer tills tv-tittarna får ta del av det. När det var dags att säga adjö, blev. det vemodigt.

På Instagram delar Carina en bild ihop med Farah och produktionen från flygplatsen där hon berättar att hon kommer sakna dem. Ja, allt gott har ett slut, och för tv-tittarna har det ju inte ens börjat.

Foto: TT/Instagram

Annons