Carl Jan Granqvist i bråk med mäklarfirma: ”Gå till domstol”

21 apr, 2023, 11:04 
AvFelicia Plåt
Car Jan Granqvist
Carl Jan Granqvist valde att skänka Saxnä Bruk. Fotot: TT.

Carl Jan Granqvist stäms av mäklarfirma.

Annons

Krögaren och tv-profilen Carl Jan Granqvist har under många år underhållit oss i tv-rutan. Och utbildat oss inom mat och vin med sina gastronomiska kunskaper.

Här gör Victoria comeback – på skidor!
Här gör Victoria comeback – på skidor!

Vinexperten har även drivit sitt livsverk Saxå Bruk sedan 1984 och under förra året meddelande han att han kommer att skänka bort herrgården i Värmland. Anläggningen skulle ges bort till Carl Jans nygrundade stiftelse Aptitum Akademi. Men på grund av detta har han ny stämts.

Stäms av mäklarfirma

Fastighetsmäklarna Skeppsholmen Sotheby's International Realty har skickat in en stämningsansökan mot Carl Jan. De hävdar att han gav firman i uppdrag att sälja herrgården i juli 2020. Men när Carl Jan valde att skänka bort Saxnäs Bruk menar mäklarna att han ska betala dem 804 125 kronor i ”överenskommen förmedlingsprovision”. På grund av att inga pengar har betalats in stämmer nu företaget Carl Jan på summan, samt en dröjsmålsränta om 8 procent från 20 juli 2022.

Annons
Carl Jan Granqvist
Carl Jan utanför sitt livsverk Saxnäs Bruk.

"Gå till domstol"

I en intervju med Expressen svarar Carl Jan på anklagelserna. Enligt honom så ska han ha anlitat firman innan han visste om herrgården skulle säljas eller skänkas. Då han även har tagit kontakt med mäklarfirmans ägare hoppas han att de kan komma överens.

– Annars får det gå till domstol. Men vi har haft ett samtal redan, så jag tror vi förlikas, säger han till Expressen.

Trots stämningsansökan verkar inte Carl Jan deppa ihop, han fortsätter att vara positiv och ser det enbart som ett problem som går att lösas.

– Jag har ständigt problem. Problem är till för att lösas. Jag har inga känslor inför sånt där. Är man så gammal som jag då, och nära döden, så löser man problem. Det har man inga känslor för. Det är en transaktion, säger Carl Jan.

Annons
Annons