Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Jan Granqvist rasat i vikt – berättar om sjukdomen

10 jan, 2021, 06:00 
Carl Jan Granqvist har tappat mycket vikt
Carl Jan Granqvist har rasat i vikt
I höstas drabbades Carl Jan Granqvist av den fruktade sjukdomen. Nu berättar 74-åringen att han "skjutit upp döden".
Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

Krögaren och TV-personligheten Carl Jan Granqvist känner sig pigg. 2018 var han med i "Biggest Loser VIP" och extrakilona har han hållit borta.

– Jag har totalt gått ned 26 kilo, nu väger jag 79. Före programmet sa min läkare att om du går ner 10-15 kilo så kommer du att leva tio år till eftersom du är diabetiker. Jag lärde mig mycket om kost, vad jag ska äta och undvika. Att promenera och röra sig är väldigt bra, säger han till Aftonbladet.

I höstas fick Carl Jan dock ett slag mot sin hälsa. Efter en tillställning drabbades 74-åringen av covid-19.

Carl Jan Granqvist smittades av covid-19 på middag

I höstas deltog Carl Jan på en middag arrangerad av väninnan Alexandra Charles i krögarens vinkällare på Östermalm i Stockholm.

Där spreds viruset vilt mellan gästerna.

– Vi var arton personer och tio blev sjuka. Ingen dog faktiskt, men jag fick en whiskeyton på rösten. Jag fick aldrig någon feber och tappade inte smaken, men jag blev otroligt trött. Jag sov i tre veckor och blev otroligt håglös, hade ingen lust med någonting.

Annons

Efter 74-åringens vinst över viruset har Carl Jan kommit till slutsatsen att "döden är uppskjuten"

– Jag behövde ju inte dö när jag fick corona så jag känner mig pigg. Men jag är fatalist. Jag har inte gjort några större åtgärder på grund av det här. Jag har åkt kollektivt, jag har åkt mellan Saxå och Stockholm och rör mig bland folk. Jag säger som min mamma, dör jag så dör jag, säger han till Aftonbladet.

Carl Jan Granqvist: "Jag älskar att flirta"

Carl Jan ger även en uppdatering på hur det ser ut på kärleksfronten. Här är det mest flirtande som gäller, berättar livsnjutaren.

– Jag älskar att flirta, ingenting gör mig mera pigg. Man kan ta ett glas tillsammans. Det blir ingenting mer av det, men det är väldigt stimulerande.

Foto: TT

Annons