Carolas drastiska utseendeförändring – nya orden om ingreppet

Carola Häggkvist

Carola Häggkvist har gjort ett ingrepp mot kroppen. Nu berättar hon mer – och reaktionerna låter inte vänta på sig.
Carola om skräckdejten: ”Inte alls kul”
0:48

Efter reklamen: Carola om skräckdejten: ”Inte alls kul”

(0:48)

Slå på ljud

Carola Häggkvist, 56, laddar upp rejält inför konserten på Avicii Arena som firar hennes 40 år som artist.

Det får man se på Carolas Instagram, och här får man även se "ingripandet" hon gjort mot sin kropp.

Ja, artisten har i flera veckor pratat om sin nya diet - som blivit kritiserad - men hon har slagit bort orden.

Nu berättar Carola mer om sin nya livsstil medan hon visar upp sin hårdträning – och reaktionerna låter inte vänta på sig.

Carola Häggkvists ord om "hälsoresan"

Carola har pratat om sin kropp och hur den förändrats flera gånger genom åren. Inte minst när hon var med i Let's Dance.

Då sa hon bland annat att hon kommit i sin favoritklänning igen till Expressen följt av:

– Vågen säger nästan detsamma helt märkligt nog. Det är mer att det har omfördelats lite eller så har jag fått mer muskler som väger lite då.

Hon sa även att det här var en del av hennes mål med att ställa upp i programmet, att "åka på en hälsoresa".

Och nu är Carola i farten med att prata om sin kropp igen. De senaste veckorna har hon nämligen förespråkat en kontroversiell kosthållning, Danska rikshospitalets diet.

En bantningsvana som såväl följare som dietister varnar för. Viveca Annell, dietistexpert för Icakuriren, säger till exempel till tidningen:

– Danska Rikshospitalets 13-dagars diet har inte någon vetenskaplig förankring. Dieten är påhittad av någon som satte namnet Danska Rikshospitalets diet för att den skulle låta mer trovärdig.

Men varningarna har inte stoppat Carola från att prata gott om dieten. Tvärtom, hon har slagit ifrån sig kritiken – och pratat om sin nya livsstil mer.

Carola Häggkvists nya ord om livsstilen

Det kan man se i Carolas senaste Instagraminlägg:

"Produktions repetition på svenska Filmhuset! Springer i form nu i min nya tränings utmaning .. minst 28 nummer med ännu fler låtar på ca 2 timmar i konserten 😁😅😆😉👏🏼👏🏼👏🏼 - på scen i högklackat och uppför .. ha ha .. ja, catwalken är lång på Avicci till publiken på lördag! Love it. ♥️♥️"

Hon fortsätter:

"Lite gym tips i videon. Obs, ej mina scen kläder i ’loppet’ … bara en skön volangbody från ’Born in Sthlm.’ Dags att få några timmars sömn nu innan jag ska upp å ’springa’ igen. Frid & glädje till dig och till oss! Love C".

I kommentarsfältet hyllar många artisten men några är också fortsatt kritiska till Carolas diet- och träningsingrepp mot kroppen.

Foto: TT, Instagram