Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carolas ilska efter fansens beteende – videon visar: "Måste kliva ut i gatan"

31 jul, 2023, 19:45 
Vendela Lönnqvist
Carola var inte nöjd med de påträngande fansen.
Carola var inte nöjd med de påträngande fansen.

Efter fina gesten i Östersund väljer Carola att skicka en känga till fansen.

Annons
Carolas hektiska sommar: ”Rullar på”Brand logo
Carolas hektiska sommar: ”Rullar på”

Carola Häggkvist, 56, är en av Sveriges i tiden största artister.

Carola firar 40 år på scen

2023 firar hon hela 40 år på scenen – det är alltså hela fyra decennier sedan hon som 16-åring intog scenen med låten "Främling" för första gången.

Hen i kungafamiljen vill Carola helst sjunga med!Brand logo
Hen i kungafamiljen vill Carola helst sjunga med!

Det ska sångerskan såklart fira – och det ordentligt.

Carola är i sommar aktuell med sin turné, som går under konceptet "Carolafesten".

Nyligen var det Östersunds tur att få se artisten uppträda med sina folkkära låtar.

Carola ryter ifrån

Carola är känd för sin varma och hyggliga relation till sina fans. Hon visar ofta uppskattning och tackar för allt stöd och all kärlek, både på scen och på sociala medier.

Men under måndagen publicerade Carola ett mer ovanligt inlägg.

Allting började med att hon var ute och gick på Östersunds gator. Plötsligt fick hon syn på en äldre dam som gick mitt ute på körbanan i centrum. Damen stapplade med kryckorna och kunde "knappt gå", enligt Carola.

Annons

"Då kopplas mina ’laser ögon’ på och jag måste bara kliva ut i gatan (innan bussen kommer) och hjälpa till att styra upp situationen. Mina 2 väninnor undrade nog vart jag tog vägen när jag försiktigt mumlade att ’här e det nån som behöver hjälp’ .. och plötsligt var jag över hos damen som var fast besluten om att ta sig till sitt lunchställe för en favoritmacka", skriver Carola.

Carolas passning till fansen: "Förblindade"

Hon förklarar att den äldre kvinnan inte verkade förstå att hon gick mitt i gatan och inte på trottoaren. Carola hjälpte henne att ta sig bort från bilvägen och mot restaurangen.

"Det märkliga för mig personligen (i denna lilla men viktiga insats) var att folk omkring började se på oss och ville börja ta bilder och selfies… mitt i en ’vardagsaktion’, där vi unga kan hjälpa de gamla. Den förstår jag inte riktigt. Det är som att vi människor ibland blir förblindade... som att vi inte kan urskilja situationer", skriver hon och fortsätter:

Annons

"Nu skulle jag uppträda där på Storsjöyrans lördags kväll och stämning var skön kring torget mitt på dagen. Så ser ’jämtarna’ mig i en slapp bad-sarong gåendes mot ett spa i byn och så armkrokandes med en äldre, lite senil dam.. det blir tilt och fram kommer tankarna om att passa på att ta bilder och selfies".

"Var snabb till handling"

Carola menar att hon mer än gärna ställer upp på bilder, men att omständigheterna blev krångliga och att hon hellre hade hoppats på att andra kunde göra som hon gjorde.

"Jag visste inte att min väninna Mia filmade hela scenariot när jag gick över gatan till damen. Och jag vill lyfta fram händelsen för att uppmuntra dig och andra att vara snabb till handling mitt i vardagen/helgen. Mitt i stan, på en festival, vid en trafikerad bussväg."

Annons