Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carolas pinsamma tabbe – orden om Ulf Kristersson får spridning

04 okt, 2022, 10:00 
AvIbraheem Alsalman

Carola ville väl!

Annons
Här bryter Carola ihop – efter Amadeus avslöjandeBrand logo
Här bryter Carola ihop – efter Amadeus avslöjande

Protesterna i Iran har eskalerat senaste tiden efter att Mahsa Amini dödades av polisen som hade först misshandlat henne brutalt. Amini greps vid en tunnelbaneuppgång den 13 september 2022 och fördes till sjukhus när hon segnade ner och fick vad polisen hävdade var en hjärtattack, rapporterade statliga medier.

Den 16 september avled 22-åringen på sjukhus, efter att ha legat i koma. Hennes familj har inte köpt polisens förklaring utan säger att hon blivit slagen. Människorättsorganisationer har uppmanat myndigheterna att utreda hennes död.

Det hela började med att moralpolisen i Iran ville "upprätthålla landets kränkande, förnedrande och diskriminerande lagar om slöjtvång”, enligt Amnesty.

Det har lett till att nästan hela världen gick ut och fördömde det som hade skett. Här i Sverige protesterade hundratals i bland annat Stockholm.

Annons

Carolas pinsamma tabbe avslöjas i nya bilden: "Snälla"

Nu har även Carola Häggkvist gått ut och uppmanat makthavare att agera. I ett känslosamt inlägg på Instagram skriver den folkkära artisten och tidigare Mellovinnaren:

"KVINNA, LIV, FRIHET... Det är dags nu! ( I söndags på mynttorget, som var min 3:e demonstration sedan i onsdags för Irans frihet.) Inte världens bästa spontana tal in i kameran men jag gjorde vad jag kunde där & då. Jag kan inte bara sitta och titta på när jag ser filmer och bilder på förtvivlade systrar inne i Iran", skriver hon bland annat och fortsätter:

"Mina fina bröder som bodde hos mig 2015 i flera månader flydde alla från Iran. Deras fruar har nu fått komma till Sverige! Mina väninnor i både Sverige och Norge är från Iran vars föräldrar flytt från landet. Jag har hört tillräckligt för att bara förstå och se på!"

Annons

I slutet av inlägget taggade hon människorättsorganisationen Amnesty och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i tron att han är Sveriges statsminister.

Men det stämmer inte riktigt.

Ulf Kristerssons block vann förstås valet och just nu leder han intensiva förhandlingar för att bilda en ny regering, tillsammans med KD, L och SD. Men än är inte där. Den som styr landet och är statsminister är fortfarande socialdemokraternas Magdalena Andersson. Hon leder den så kallad "övergångsregering", som har i uppgift att styra Sverige fram till att Ulf Kristersson formellt blir landets nya ledare. Den här veckan förväntas han meddela hur långt han har kommit i förhandlingarna.

Annons