Carolas stora dröm krossad – efter grannarnas protester

Carolas stora dröm krossad – efter grannarnas protester

Foto: TT/Instagram

Carolas planer såg ut att gå vägen när hon blev stoppad i sista sekund – av grannarna.

Allt om Carola Häggkvist!
0:54

Efter reklamen: Allt om Carola Häggkvist!

(0:54)

Slå på ljud

Carola Häggkvist är Sveriges starkast lysande schlagerstjärna. Hon har vunnit Melodifestivalen tre gånger, vilket är flest av alla. Eller ja, en delad första plats med Marie Bergman.

Nu verkar det som om Carola vill unna sig lite välförtjänt vila, och är på jakt efter ett landställe att kunna koppla av på. Och precis när allting trodde sig gå precis enligt plan, fallerade allting framför ögonen på henne.

Hittat drömgården

På sin Instagram har Carola under en tid låtit sina följare följa med på hennes letande efter det perfekta landstället, eller rättare sagt, gård. Som hon letat, listan över kriterierna på hennes nya oas har nämligen inte varit kort.

En gård som badar i kvällssol, tillräckligt stor mark för att kunna ha konserter utomhus, gärna flera mindre gästhus och en stor inomhuslokal för ännu fler konserter. Så lyder ett utdrag ur listan över saker Carolas gård skulle ha.

Det kan låta som många krav, men de skulle visa sig var långt ifrån omöjliga att uppfylla. Carola hittade nämligen sitt drömställe ute på Bjäre!

"Fina minnen, sol, vänner och natur mm." Beskriver hon platsen som.

Hon hade kontaktat banken och ledde budgivningen, allt såg ut att gå vägen.

" Jag kände mig stark, förväntansfull och pirrig. Jag har aldrig haft ett landställe förut. Kanske skulle jag kunna bli gammal där" Skriver hon på sin Instagram.

Allting såg ut att vara upplagt för succé, men plötsligt kom det stora bakslaget.

Mardrömsbeskedet

Carola beskriver i det långa inlägget på Instagram hur förväntan växte, hon passade även på att besöka sina framtida grannar.

"Jag gick t.o.m. till grannarna och hälsade dem att om det blir jag som får gården så önskar jag även kunna ge lite konserter & låta musik få ta plats på den stora åkern jag redan hade gjort klart med markägaren om. Och om de, grannarna, skulle ha invändningar så lämnade jag mitt privata mobilnummer till alla så de ev kunde återkomma till mig i lugn o ro."

Men några nya grannar fick hon inte. Efter en vecka fick hon nämligen en ovälkommet sms, som hon berättar gav henne rysningar. Två av grannarna ställer sig emot att Carola ska flytta in i det lugna området. Grannarna uttryckte en oro över inflyttningen, och det hela handlade om hennes betänka konserter.

En av grannarna har nämligen barnbarn som brukar gå och lägga sig tidigt, och han är rädd att det höga ljudet från Carolas konserter skulle störa sömnen.

Ett besked som störde Carola, allra främst beskriver hon att det var grannarnas attityd, att ingen frågat om vilka tider eller hur ofta hon tänkte ha konserter på gården, som hon upplevde som störande.

Efter smset från grannarna insåg hon att hennes stora visioner för gården inte kommer gå att fullfölja, och fick istället ta det tråkiga beslutet att lämna ifrån sig gården. Carola, som stod redo med besked från banken och ledde budgivningen, berättar att hon är ledsen men också tacksam för händelsen.

"Jag vill inte behöva stå med mössan i hand o be om ursäkt till grannarna. Eller behöva be någon om lov längre!! Så jag avstod från gården o tog farväl av den på fre kvällen. "

Foto: TT/Instagram

LÄS MER: Carolas dotter försvaras efter elaka kommentarerna om klädseln: "Skärp er!"

LÄS MER: Runar Sögaards trauma dras upp igen: "Ledsen och chockad"

LÄS MER: Carolas dotters stora bakslag – stoppas: "Jag har inte fått det"