Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Casper Janebrink utsatt – nu talar han ut: ”Lura och bedra”

23 feb, 2024, 07:00 
Vendela Lönnqvist
Nu varnar han sina följare.
Annons

Dansbandsmusiken hade inte varit densamma utan Casper Janebrink.

Förutom att befinna sig ute på vägarna med turnébussen, eller stå på scenen som frontman till dansbandet Arvingarna, har Casper också rattat rollen som programledare för Bingolotto.

7 saker du inte visste om Casper JanebrinkBrand logo
7 saker du inte visste om Casper Janebrink

Casper Janebrinks familjeliv med flickvännen

Utanför rampljuset lever Casper också ett rofyllt familjeliv tillsammans med flickvännen Therese. Paret fick i fjol deras gemensamma son Hugo.

– Konstigt att bli pappa på nytt igen på ett sätt och på ett sätt jätteroligt. Jag sitter och håller den här lilla pojken som vilar i min hand och min underarm och bara wow, får jag vara med om detta en gång till?, sa en berörd Casper till P4 Extra.

Och även om livet verkar flyta på för både Casper och Therese – är det en sak som nu satt käppar i hjulen för dansbandsstjärnan.

Annons

Casper Janebrink varnar följarna

Nu har han nämligen tagit till sociala medier för att varna sina följare för ett flertal fejkade konton som sprids i hans namn.

"Mycket FAKE konton som försöker lura och bedra!! Blockera och anmäl!!!", skriver Casper på ett gäng skärmdumpar som visar några av de fejkande användarna.

Casper Janebrinks panik – här går allt snettBrand logo
Casper Janebrinks panik – här går allt snett

Även Sanna Nielsen har drabbats

Casper är inte den enda svenska kändisen som drabbats. Även Sanna Nielsen varnade redan i somras för samma sak:

"Det finns konton som utger sig för att vara jag. De ber er om ert telefonnummer osv, snälla gå inte på det. Mitt konto har en blå verifieringsknapp bredvid mitt namn. Anmäl fakekonton!", skrev hon då.

Carola Häggkvist om fejkade konton: "Helt oacceptabelt"

Vågen av fejkade kändiskonton uppmärksammades i somras efter att 22 artister gick ut med en debattartikel i Dagens Nyheter.

Annons

"Bedragarna skyltar med våra ansikten och namn, samtidigt som miljontals användare på Facebook och Instagram riskerar att luras på pengar. Vi har förgäves försökt nå ägaren Meta. Antingen så kan de inte stoppa bedrägerierna, eller så vill man inte", skriver de.

"Detta är helt oacceptabelt och måste få ett slut. NU!", skrev artisten.

Annons