Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Charlotte Kalla talar ut om Lets Dance–incidenten: ”Idioter! Vad gör de?”

20 jun, 2023, 16:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733033?imageId=9733033&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Samuel Björn
Charlotte Kalla och Tobias Karlsson
Charlotte Kalla slutade tvåa i årets upplaga av Let´s dance.

Charlotte Kalla förlorade finalen i Let´s Dance efter att klimataktivister stormat dansgolvet under hennes uppträdande. Nu talar den före detta skiddrottningen ut om händelsen.

Annons
Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriärBrand logo
Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriär

För tre veckor sedan avgjordes årets Let´s dance final. Charlotte Kalla var historisk som första gravida deltagare i programmet, men det var inte det rubrikerna skulle handla om efter finalens slut. Nu veckor efter incidenten pratar Charlotte Kalla ut händelsen.

Charlotte Kallas bebislycka

Den 22:a mars 2022 meddelade Charlotte Kalla att hon skulle lägga skidorna på hyllan efter 15 år som professionell längdskidåkare. Hon kan, med sina nio vunna medaljer, pensionera sig från proffskarriären som Sveriges främsta kvinnliga olympier genom alla tider. Under tiden har hon även vunnit det svenska folkets hjärta och har kammat hem både Jerringpriset 2008 samt priset för årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan 2011.

Annons

Men nu är det dags för nya äventyr för den folkkäre idrottaren. i slutet på februari 2023 delade Charlotte en bild på Instagram där hon avslöjade att hon väntade barn.

"Om allt går bra kommer sommaren 2023 innebära mitt livs största förändring. Vi ska bli föräldrar! 🥰", skrev hon då till bilden på bebiskläder och en tavla som hintade att det kanske inte är sista gången vi får heja fram en Kalla i skidspåren.

Första gravida deltagaren i Let´s Dance

Och bara veckor efter hennes inlägg om bebislyckan snörade hon på sig dansskorna för att dansa tangos och paso dobles framför svenska folket i bästa sändningstid.

Charlotte Kalla blev snabbt en omtyckt deltagare i tävlingen och blev framröstad hela vägen till finalen i programmet där hon och hennes danspartner Tobias Karlsson ställdes mot, och besegrades av, Hampus Hedenström och hans danspartner Ines Maria Ștefănescu.

Men resultatet hamnade i skymundan efter programmet var över. Detta då Charlottes ena dansframträdande stördes utav två aktivister från klimatrörelsen ”Återställ våtmarker” som kom upp på dansgolvet, höll upp en banderoll och kastade ut färgpulver. Charlotte och Tobias fortsatte dock dansa på som om att ingenting hänt, och snabbt därpå blev den ena klimataktivisten knockad av den kamera som följde dansarna ute på dansgolvet. En knackning som snabbt spreds runt och blev populär på sociala medier.

Annons

”Idioter! Vad gör de?”

I en intervju med Expressen berättar nu Charlotte Kalla om sin ilska mot de klimataktivisterna som inte bara var nära att förstöra hennes framträdande utan också skulle kunnat varit en fara för henne och hennes bebis.

– Men idioter? Vad gör de? Fattar de inte att det är direktsändning? Berättar Charlotte att hennes första tankar var innan hon hade förstått vad det var som faktiskt hände.

– Det var först när jag såg sändningen i efterhand senare på natten som jag insåg hur nära de var mig. Och de hade ju ingen koll på hur jag skulle röra mig på dansgolvet. Det var ju ändå en ganska snabb dans.

– Och shit, tänk om de hade sprungit i mig och jag hade fallit handlöst i golvet, säger hon i intervjun.

Charlotte förklarar avslutningsvis att hon ilsknade till när hon tänker på att de gjorde detta trots att hon var höggravid.

– Ja. Hur de kunde utsätta mig för det här. Det blev ju snorhalt på golvet av det där pulvret också.

– Vi hade försökt att vara så noggranna som det någonsin var möjligt under säsongen för att undvika fall som kunnat orsaka trauma mot magen.

Annons