Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken efter avslöjandet om Lill-Babs och Lasse Berghagens okända romans – efter uppbrottet

09 okt, 2023, 06:30 

Avslöjandet fick programledaren Renée Nyberg att tappa hakan.

Annons

Under söndagskvällen var det ikonen Lasse Berghagens tur att hyllas TV4-succén Vilket liv. Det blev både skratt och gråt, och så en hel del minnen.

Och det var ett avslöjande som dottern Malin Berghagen stod för som fick programledaren Renée Nyberg att utbrista i ett "VA?!" av ren chock.

Lasse Berghagens känslosamma uppträdande – tokhyllas i TV4Brand logo
Lasse Berghagens känslosamma uppträdande – tokhyllas i TV4

Lasse Berghagens sorg efter uppbrottet från Lill-Babs

Under sina tre år som gifta, mellan 1965-1968, var Barbro "Lill-Babs" Svensson och Lasse Berghagen ett av de mest omskriva paren.

Annons

Det var Lill-Babs manager Simon Brehm som fick deras vägar att korsas, och redan samma år ringde det i kyrkklockorna. Året därpå välkomnade de Malin till världen. Men 1968 tog kärlekssagan slut.

– Vi hade våra ups and downs, som alla har. Du kämpar och sliter och en del blir bra och annat mindre bra – men det var roliga år, har Lasse sagt i dokumentären "En blandning av sött och salt".

Lasse Berghagen och Lill-Babs 1966
Det nykära paret 1966.

Den version folket tidigare fått höra är att Lill-Babs dumpade Lasse och flyttade till Norge, och 1969 gifte hon sig med fotbollsproffset Kjell Kaspersen.

Annons

– Pappa var extremt olyckligt kär i min mamma. Det var svårt att få hans uppmärksamhet i allt det, det kan jag fatta, har Malin Berghagen sagt i samma dokumentär.

– Löpsedlar över hela landet om att mamma hade träffat en ny man. Det kändes nog.

Renée Nyberg tappar hakan i Vilket liv – efter Malin Berghagens avslöjande

Men i Vilket liv avslöjar dottern Malin att det fanns ännu en vändning mellan Lill-Babs och Lasse:

– Såhär. Min mamma dumpade pappa och drog till Norge. Hemma i Sverige blev min morbror Lasse tillsammans med en fantastisk kvinna som heter Eva Strand som jag var väldigt förtjust i. Sedan blev det slut mellan morbror Lasse och Eva och sen kom mamma hem och sen hade mamma och pappa någon liten fling...

Annons

Den sista meningen fick Renée Nyberg att tappa hakan.

– VA?! Hade ni en fling till? frågar hon Lasse som kryptiskt rycker på axlarna...

Renée Nyberg tappar hakan i Vilket liv

Lasse Berghagen är fortsatt inlagd på IVA, enligt Malin Berghagen. Familjen beslutade att sända hyllningen av Vilket liv i samråd med TV4.

”Trots att pappa fortfarande inte är utom fara så har vi i familjen sagt ja till att sända programmet” skrev familjen i ett uttalande.

Foto: TV4

Annons