Chocken i Robinson efter stora ändringen: ”Mentalt dränerande”

18 apr, 2023, 12:01 
AvFelicia Plåt
Robinson
Deltagarna fick ett chockbesked under gårdagens avsnitt. Foto: TV4.

Deltagarna fick ett chockbesked under gårdagens avsnitt.

Annons

Robinson-säsongen är i full gång och lagen tävlar tappert mot varandra på den öde ön. I år har produktionen valt att göra konceptet lite annorlunda. De har satt de äldre deltagarna i lag Nord och de yngre i lag syd, kunskap mot muskler. Men det har varit riktigt tufft för det äldre lagret, lag nord, som har förlorat tävling efter tävling.

Här blir Anders Lundin irriterad på deltagarnas beteende i ”Robinson”
Här blir Anders Lundin irriterad på deltagarnas beteende i ”Robinson”

Det nya konceptet har även fått mycket kritik från tittarna på sociala medier som tycker att lag-indelningen är orättvis och vill att de ska tänka om.

Chockbeskedet

Under gårdagens program fick tittarna som de ville och deltagarna fick en mindre chock. Programledaren Anders Lundin kom med beskedet att de äldre och de yngre skulle blandas och få helt nya lag. Och det var delade meningar om beslutet.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Erik Wahrolen, 40, var yngst i lag nord och tyckte att den ursprungliga lagindelningen var lite svår, och var därför "väldigt nöjd" med de nya lagen.

– Fantastiskt, jag fick bygga mitt lag, det var skitkul. Tittarna kommer se mycket mer glädje från mig, säger han till Aftonbladet.

Tufft för lag nord

Han berättar att han inte hade en aning om det nya lag-konceptet när han åkte till Robinson. Och under vistelsen var det väldigt tufft för "det äldre laget" som inte vann många tävlingar.

– Det var ju tufft, vi insåg vilket underläge vi låg i och det handlade egentligen bara om att ta sig fram. Det blev fysiskt och mentalt dränerande, berättar han.

Erik berättar även att han tror att beskedet om de nya lagen var taktiskt av produktionen för att få något att hända.

– Jag tror att de var förberedda på att saker kunde hända, de har ju hållit på med det här länge. Men de kände nog att någonting behöver hända, det vart ju väldigt tufft för de äldre och det gick ju inte framåt.

Annons

TV4:s svar

Gustav Carlsson, exekutiv producent för Robinson svarar Aftonbladet på varför de blandade lagen.

– Det är inte ovanligt att karaktären på programmet ändras lite i alla våra säsonger. Det är något vi upplever att både deltagare och tittare gillar. Robinson har tydliga regler och teman men ska också såklart ha en viss dos av oförutsägbarhet. Att ett lag vinner mycket och det andra förlorar många deltagare kan bli lite knepigt såklart men det har vi alltid med i beräkningarna.

Annons