Chocken: Lena Philipsson dumpad av yngre pojkvännen precis innan Melodifestivalen

Lena Philipsson

Lena Philipsson hittade kärleken i en 14 år yngre man efter flera krokiga relationer. Nu har artisten blivit lämnad igen, precis innan Melodifestivalen 2021.

Slå på ljud

Lena Philipsson, 55, har inte haft det lätt med kärleken. Artisten har varit gift två gånger och haft flera infekterade separationer.

Efter att hennes äktenskap kraschade blev Lena mer hemlighetsfull med sitt kärleksliv. Flera år gick utan att man såg henne med någon man. Hösten 2019 ändrades det.

Lena hittade då kärleken i en 14 år yngre man med rötter i Vetlanda. I intervjuer strålade hon av lycka. Men nu är relationen över.

Samtidigt har Lena behövt förbereda sig för ett viktigt jobb – den 6 februari leder hon deltävling ett av Melodifestivalen 2021 tillsammans med Christer Björkman.

Lena Philipssons tidigare relationer – otrohet och bråk

Lena har tidigare varit gift med regissören Måns Herngren, 55, och nu senast entreprenören Per Holknekt, 60.

2012, efter att paret varit gifta i två år, fick Lena reda på att Per varit otrogen.

”Min tillvaro är helt omkullkastad. Otroheten kom som en chock. Och ännu värre blev det att förstå att det började för länge sen", skrev hon då på Facebook.

Per Holknekt och Lena Philipsson

Per Holknekt och Lena Philipsson skilde sig 2012 efter två år som gifta.

Kort efter skilsmässan träffade Lena Philipsson modellen Pierre Leander, 47. Tre år senare brakade även denna relation ihop.

Efter uppbrottet påstod Pierre att Lena försökte kontrollera honom.

– Man kan väl sammanfatta det med att jag kände mig väldigt begränsad i vilka jag fick umgås med, vilka det var ok att prata med och vad jag kunde säga till dem jag umgicks med, sa han då till Hänt.

Lena Philipsson träffar unga pojkvännen

Fyra år skulle gå innan det började ryktas om Lena hittat kärleken igen. Då sågs hon med en 14 år yngre man bosatt i Göteborg men med rötter från Vetlanda, precis som hon själv har.

I intervjuer kommenterade plötsligt Lena kärlekslivet mindre undvikande. När Lena fick frågan om hon var singel i "Hellenius hörna" hösten 2019 ville hon först hoppa över frågan, följt av:

– Men om du verkligen vill veta hur läget är i dag då kan jag säga dig att PH-värdet står sig rätt bra, sa hon.

LÄS MER: Märtha Louise separerad från Shaman Durek

Lena Philipsson lämnad av nya pojkvännen

Våren 2020 kom bekräftelsen som alla väntat på – Lenas utpekade pojkvän la plötsligt upp en bild med artisten i en varm omfamning! "Mysstund med Lena", löd texten.

Men några månader senare, sommaren 2020, verkar något ha hänt. I en intervju med Aftonbladet gav artisten plötsligt ett oväntat svar på frågan om hon var singel.

– Jag dejtar inte för tillfället, sa Lena då.

Och nu, innan Melodifestivalen, är kärlekssagan alltså helt över.

LÄS MER: Christina Schollin om sjukdomen: "Traumatiskt"

LÄS MER: Lasse Berghagens avslöjande om Lill-Babs

LÄS MER: Därför flydde Anna Skipper från Sverige

Foto: TT