Chockbeskedet: Let's Dance-profilen lämnar programmet efter alla år

Chockbeskedet: Let's Dance-profilen lämnar programmet efter alla år

Let's Dance-profilen har bestämt sig för att hoppa av. Här är sanningen bakom beslutet.

Snart är det äntligen dags för en ny säsong av danstävlingen Let's Dance! Nu har alla deltagare avslöjats, och likaså årets proffsdansare.

Men i uppställningen saknades ett bekant ansikte. Nu bekräftar en omtyckt Let's Dance-stjärna att hon valt att lämna programmet, och varför.

5 saker du inte visste om Linn Hegdal
0:28

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om Linn Hegdal

(0:28)

Slå på ljud

Let's Dance-stjärnan visar upp livsförändringen – enorma lyckan: "Min lilla bebis"

Linn Hegdal lämnar Let's Dance 2023 – sanningen bakom beslutet

Bland årets proffsdansare finner vi en hel del nya ansikten! I vanliga fall brukar det mestadels vara bekanta ansikten, men med små justeringar från år till år. För visst är dansarna nästan lika viktiga som kändisarna.

Det märks onekligen när TV4 presenterade 2023 års dansare, och Linn Hegdal saknades. Det gjorde även hennes bästa vän Katja Luján, som vann Let's Dance 2022 med Eric Saade.

"Vad hände med Linn och Katia???" Skriver en tittare.

"Neeeeej Katja och Linn 😭😭" Kommenterar en annan.

Linn Hegdal i Let's Dance

Fansen märkte direkt att någon saknades.

Karin Törnblom/TT

Paniken inför premiären av Let's Dance – stjärnans "enorma klump" ställer till det

Och mycket riktigt, Linn kommer inte vara med i den nya säsongen. Linn Hegdal gjorde sin första säsong i programmet 2018 och har sedan dess gjort fyra säsonger med imponerande reslutat.

En femteplats, en tredje plats, och två raka vinster med John Lundvik och Filip Lamprecht, innan hon i fjol tog silver med Filip Dikmen.

Det är tydligt att hon är omtyckt, på sin Instagram har hon över 30 tusen följare som charmats av hennes breda skånska och talang på dansgolvet.

Linn Hegdal och Filip Dikmen på dansgolvet i Let's Dance

Filip Dikmen och Linn Hegdal skapade magi på dansgolvet!

Karin Törnblom/TT

Let’s Dance-stjärnornas lycka! Visar upp kärleksrelationen: "För alltid"

Linn Hegdals framtidsbesked om Let's Dance

Men nu är Let's Dance-resan slut, i alla fall för den här gången. På sin Instagram väljer hon själv att berätta om det trista beslutet. Enligt Linn beror det på att hon behöver satsa helhjärtat på sina psykologstudier, och tar därför en paus från rutan.

"Känns jättekonstigt, lite sorgligt men ändå rätt. Mest för att det där jobbet är något av det roligaste jag någonsin gjort och varit mitt liv de senaste fem åren. Det kommer kännas lite tomt. " Skriver hon på Instagram.

Ett tråkigt besked, och i Linns kommentarsfält uttrycker många sin sorg över att hon inte kommer synas i årets säsong. Men samtidigt öppnar hon upp för att återvända i framtiden:

"Hoppas och tror att jag inte har gjort min sista dans på det där golvet än!"

Foto: TT