Christina Schollins tårar – efter beskedet

Christina Schollins tårar – efter beskedet

Nu berättar Christina Schollin om den starka och känslosamma händelsen.

TV: Pernilla Wahlgrens fasa för relationen – orden om Christina Schollin
1:09

Efter reklamen: TV: Pernilla Wahlgrens fasa för relationen – orden om Christina Schollin

(1:09)

Slå på ljud

Christina Schollin, 84, har arbetat som skådespelerska sedan 1950-talet, och gjort succé både på bioduken och teaterscenen.

Christina har spelat på Dramatens scen massvis med gånger, och har även medverkat i berömda filmer som Ingmar Bergmans Fanny och Alexander och tv-serienVaruhuset.

Just nu är Christina aktuell med rollen som drottningen i den nya uppsättningen av Macbeth. Det är första gången på nästan 30 år som skådespelerskan tar sig an Dramatens scen.

Christina Schollin öppnar upp om kampen

Trots att Christina har en lång erfarenhet inom film och teaterbranschen så kan hon än idag uppleva en känsla av självtvivel.

Detta berättar hon om för tidningen Senioren:

– Det konstiga är att det sitter i hela livet det där. Jag kan fortfarande tro att ”inte kan väl jag”? Och jag blir fortfarande förvånad när jag får lysande recensioner, säger hon.

Beskedet till Christina Schollin: "Började gråta"

I samma intervju berättar skådespelerskan även att hon kan bli mycket känslosam när hon får ta emot fina ord om hennes prestationer.

– När ”MacBeth”-regissören Jens Ohlin sa att han var så glad att han fick mig som drottning för att han tyckte att jag var ”magnifik” började jag gråta, berättar Christina för Senioren.

Skådespelerskan Christina Schollin poserar med sin guldbagge för bästa kvinnliga skådespelerska på Guldbaggegalan i Stockholm 17:e oktober 1966. Christina fick priset för sin rollgestaltning av Iréne Sandström i filmen "Ormen".

Christina vann en guldbagge 1966 för "bästa kvinnliga skådespelerska" i filmen Ormen.

Foto: Freddy Lindström/TT

LÄS MER: Christina Schollins kärlekslycka – efter 65 år med maken Hans Wahlgren

LÄS MER: Christina Schollins nya bild med rullstol – väcker reaktioner

LÄS MER: Schollins okända son dyker plötsligt upp – sanningen om Wahlgren-familjens doldis