Christine Meltzer i tårar efter händelsen med dottern Ida-Lova – mörkades i sändning

Christine Meltzer i tårar efter händelsen med dottern Ida-Lova – mörkades i sändning

Christine Meltzer bröt ihop efter händelsen med dottern Ida-Lova i Melodifestivalen.

Under lördagskvällen gjorde Ida-Lova Lind debut i Melodifestivalen med låten Låt hela stan se på. Tyvärr räckte det inte hela vägen, och hon fick nöja sig med en femteplats.

På plats i arenan i Lidköping hade hon mamma Christine Meltzer. Mitt under sändningen brast hon ut i tårar – något tittarna inte fick se.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!
0:36

Efter reklamen: SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

(0:36)

Slå på ljud

Här hånas Zlatan inför miljonpublik – bilderna i Melodifestivalen som Helena Seger inte vill se

Melodifestivalen-stjärnans kändismamma – osannolika sammanträffandet

Ida-Lova är alltså dotter till den folkkära skådespelaren och komikern Christine Meltzer. Hennes CV kan göras långt, men det finns en detalj som väcker lite extra mycket uppmärksamhet – 2010 ledde hon Melodifestivalen.

Och nu, tretton år senare, var det alltså dags för dottern att själv kliva upp på scenen. Till TT berättar hon att Christine inte försökt stoppa henne från rampljuset, tvärtom.

— Nej, inte alls. Hon vet hur mycket jag vill det här. Det finns inget annat alternativ än att jag ska göra det här.

Det var därför en självklarhet att Christine befann sig i publiken tillsammans med Ida-Lovas pappa, tillika Christines make Niclas Lind, när hon gjorde debut på den stora scenen.

Christine Meltzer i publiken på Melodifestivalen

En stolt mamma satt i publiken.

Jessica Gow/TT

Elaka orden om Carl Philip i SVT – kanalen grep in och stoppade programledarna

Christine Meltzer i tårar under Melodifestivalen

Av förklarliga skäl låg inte fokus på Hey Baberiba-stjärnan, utan på dottern. Men under sändningen kunde inte programledaren Farah Abadi låta bli att komma med en detalj som tittarna missade.

När alla artister hade uppträtt och det var dags för en snabbrepris, torkade Christine Meltzer tårarna. Det är inte konstigt att hon hade svårt att hålla tillbaka tårarna, den 18-åriga dottern gjorde ju ett fläckfritt uppträdande.

Som alltid med barn till kända föräldrar väcks ju frågan om de fått fördelar tack vare deras föräldrars status. Ida-Lova förnekar inte det, men för det klart att hon satsar på musiken för att det är hennes dröm.

– Jag har fått möjligheter, min första cover var en vinjett till hennes program. Det kommer jag aldrig dölja eller sticka under stol med, det är sant och det vet jag ju. Men som sagt har jag alltid velat sjunga, och jag vill verkligen få göra det själv. Det vet hon och backar därför, och stöttar mig, säger hon till Expressen.

Christine Meltzer med maken Niclas Lind och barnen Ida Lova och Ville 2018

Familjen 2018.

Tommy Holl/TT

Foto: TT