Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Christine Meltzer i tårar efter händelsen med dottern Ida-Lova – mörkades i sändning

19 feb, 2023, 14:00 

Christine Meltzer bröt ihop efter händelsen med dottern Ida-Lova i Melodifestivalen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Under lördagskvällen gjorde Ida-Lova Lind debut i Melodifestivalen med låten Låt hela stan se på. Tyvärr räckte det inte hela vägen, och hon fick nöja sig med en femteplats.

På plats i arenan i Lidköping hade hon mamma Christine Meltzer. Mitt under sändningen brast hon ut i tårar – något tittarna inte fick se.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!Brand logo
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

Melodifestivalen-stjärnans kändismamma – osannolika sammanträffandet

Ida-Lova är alltså dotter till den folkkära skådespelaren och komikern Christine Meltzer. Hennes CV kan göras långt, men det finns en detalj som väcker lite extra mycket uppmärksamhet – 2010 ledde hon Melodifestivalen.

Och nu, tretton år senare, var det alltså dags för dottern att själv kliva upp på scenen. Till TT berättar hon att Christine inte försökt stoppa henne från rampljuset, tvärtom.

Annons

— Nej, inte alls. Hon vet hur mycket jag vill det här. Det finns inget annat alternativ än att jag ska göra det här.

Det var därför en självklarhet att Christine befann sig i publiken tillsammans med Ida-Lovas pappa, tillika Christines make Niclas Lind, när hon gjorde debut på den stora scenen.

Christine Meltzer i publiken på Melodifestivalen
En stolt mamma satt i publiken.

Christine Meltzer i tårar under Melodifestivalen

Av förklarliga skäl låg inte fokus på Hey Baberiba-stjärnan, utan på dottern. Men under sändningen kunde inte programledaren Farah Abadi låta bli att komma med en detalj som tittarna missade.

När alla artister hade uppträtt och det var dags för en snabbrepris, torkade Christine Meltzer tårarna. Det är inte konstigt att hon hade svårt att hålla tillbaka tårarna, den 18-åriga dottern gjorde ju ett fläckfritt uppträdande.

Annons

Som alltid med barn till kända föräldrar väcks ju frågan om de fått fördelar tack vare deras föräldrars status. Ida-Lova förnekar inte det, men för det klart att hon satsar på musiken för att det är hennes dröm.

– Jag har fått möjligheter, min första cover var en vinjett till hennes program. Det kommer jag aldrig dölja eller sticka under stol med, det är sant och det vet jag ju. Men som sagt har jag alltid velat sjunga, och jag vill verkligen få göra det själv. Det vet hon och backar därför, och stöttar mig, säger hon till Expressen.

Christine Meltzer med maken Niclas Lind och barnen Ida Lova och Ville 2018
Familjen 2018.

Foto: TT

Annons