Claes Malmberg och Tommy Körbergs hemliga uppgörelse – efter storbråket

Claes Malmberg och Tommy Körberg

Foto: TT

Nu berättar Claes om beslutet med Tommy Körberg.

Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
1:12

Efter reklamen: Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

(1:12)

Slå på ljud

Claes Malmberg och Tommy Körberg är två av våra absolut mest folkkära underhållare. I tv, film, radio, teater – ja, i nästintill alla områden har de två männen berikat Sveriges kultur.

Claes och Tommy är idag goda vänner, men vägen hit har kantats av rejäla stormar kring relationen. Nu avslöjar Claes att duon har beslutat om en hemlig uppgörelse för att undvika incidenter...

Avslöjandet om relationen

Det är morgonradioprogrammet Gott Snack som Claes gästar för ett öppenhjärtligt och filterlöst samtal om livet. I slutet av programmet får han frågan om han har några bästa vänner, en fråga som väckte minnen från förr...

– Jag har ingen bästa kompis så. Men den jag kanske jag har umgåtts mest med är Tommy Körberg isåfall, och känner bäst, säger Claes Malmberg.

Han får frågan om duon fortfarande umgås, och Claes svarar ja. Men med ett undantag.

– Man kan säga såhär, vi ska inte resa ihop. Det har vi lärt oss.

– Vadå bråkar ni då? frågar en av programledarna.

– Ja, vi har bråkat på resa, absolut.

Konstaterandet väcker en rejäl nyfikenhet, och programledarna vill gärna veta mer om bråken.

– Vi har bråkat ofta han och jag, så egentligen ska vi inte umgås över huvudtaget. Men resa… Jag och Tommy kanske kan resa bara vi två, men vi ska inte resa i några större sällskap, svarar Claes Malmberg kryptiskt.

Idol-jurymedlemmen lämnade programmet mot TV4s vilja – avslöjandet om relationen med kollegorna

Nya uppgifter om Madeleine och Chris väcker oro – paret har tagit gemensamt beslut

Stora bråket utomlands

En av konflikterna som uppmärksammades i medierna mellan Claes och Tommy skedde just på resande fot, nämligen i Barcelona. När bråket var ett faktum rapporterade Nyheter24 att nånting gick snett på resan – och utlöste ett gräl.

Duon hade en egen krogshow på agendan, men efter Barcelona-resan hördes de inte av, utan hade kontakt via hårda ord i pressen.

Exakt vad som hände är ett mysterium. Enligt Nyheter24 störde det Tommy att Claes inte jobbade under resan, utan ville kolla på fotboll och ligga på stranden.

Det hela måste satt spår, eftersom Claes och Tommy nu helt enkelt fattat ett gemensamt beslut: Inga mer resor.

– Vi har bara kommit fram till det beslutet, att vi ska ta det lugnt med resandet ett tag. Och nu är det väl tio-femton år sedan vi rest, berättar Claes.

– Man blir ju nyfiken… säger programledaren Fredrik Söderholm som vill veta mer. Men Claes kommer inte med något skvaller.

– Det vet ni väl alla att det kan vara besvärligt att resa med andra människor? Det kräver ju en enorm form av diplomati, och det kanske inte är något som särskiljer just oss två. Men för övrigt så är det alldeles utmärkt.

Trots lite gnabb är Tommy och Claes idag goda vänner – så härligt! Här uppträdde de med gruppen Ravaillacz i Melodifestivalen 2013.

Karin Törnblom/TT

Foto: TT