Daniela Rathana om livets svåra stunder – "Jag bodde i en garderob i en lägenhet med en strippa"

19 nov, 2022, 15:10 
https://image.svenskdam.se/larsa2.jpg.jpg?imageId=7273048&x=28.571428571429&y=9.3632958801498&cropw=60.606060606061&croph=52.238805970149&width=1318&height=1318
Lars Johansson
Daniela Rathana om livets svåra stunder – "Jag bodde i en garderob i en lägenhet med en strippa"

Stjärnskottet Daniela Rathana beskriver sig själv som 50 procent ångest och 50 procent liv. Sedan ett par år går "Så mycket bättre"-aktuella artisten i terapi varje vecka, men när pressen blir för stor är flykten ett måste: – Jag krökar och knarkar. Nu berättar Sveriges nya popikon om bisexualiteten, hur hon bodde i en strippas garderob under ett år och om den dramatiska förlovningen med musikern Mats Sandahl – och Alex Schulman.

Annons
5 skandaler som skakat ”Så mycket bättre”
5 skandaler som skakat ”Så mycket bättre”

Popstjärnan Daniela Rathana, 26, väntar inte på framgång. Hon skapar den. I gymnasiet skrev hon ett fanmejl till Oskar Linnros, berättade att hon gillade hans musik och att hon själv ville bli musiker. Han svarade och bjöd på tips.

Och efter att ha gått en kurs som Linnros höll i via Spotify, blev Daniela erbjuden att bli hans körsångerska. Något som ledde till fler köruppdrag, med artistelitens största, som Kent, Zara Larson och Sabina Ddumba.

Idag går karriären spikrakt uppåt. Förra året fick hon en Grammis för Årets pop, fick Musikförläggarnas pris och debuterade som skådespelare i Therése Lindgrens serie Dumpad på Discovery+.

Men under den framgångsrika ytan, kämpar Rathina med alkohol och droger.

Annons

Mökret som gömmer sig under ytan

Recept.se Nyhetsbrev

– Jag började festa hårt och aggressivt när jag var typ 14. Nu är jag 26 och börjar bli bakis och känner att det tar av mig. Så jag måste verkligen bryta mönster. Men så har jag en del av mig som tänker ”du har inte nått botten än”. Kör på tills du verkligen kraschar, tills något verkligen händer. Jag har jättemånga polare som verkligen är pundare, men högfungerande … de pundar varje helg. Jag tror att jag har jämfört mig med dem, säger hon till Aftonbladet.

Sångerskan beskriver i en intervju med Elle, hur hon för tre år sedan ”mådde piss” och gick igenom Mordor.

Hon berättar också om sitt förhållande med Sandra, en tjej Rathana dejtade under många år.

– Jag kunde ha relationer på ett år, och så hade jag två månaders sökande. Då gick jag tillbaka till henne och hon stod där med öppna armar. Jag har gjort slut kanske 30 gånger. Men när jag behövde kärlek så fanns hon där. Hon var en curse och en blessing, säger hon till Elle.

Annons

Adelsmannen var involverad i förlovningen

I Vogue Scandinavia berättar hon mer om sina svåra år:

– Jag bodde i en garderob i en lägenhet med en strippa och hennes son när jag var 18. Det var en hård period i mitt liv.

Idag är Daniela lyckligt förlovad med musikern Mats Sandahl, som hon känt redan sedan högstadiet och Adolf Fredriks Musikklasser. Vänskapen blossade upp i kärlek när de båda turnerade med Oskar Linnros.

Dagen efter Grammisgalan där Daniela var dubbelt nominerad som Årets nykomling och Årets video, friade Mats Sandahl. En förlovning där författaren Alex Schulman spelade en central roll.

Daniela berättar för Elle hur Mats hade bokat ett bord på Taverna Brillo. När de kommer dit sitter Alex Schulman vid bordet bakom.

– Det som ingen vet är att Alex Schulman är min största idol. Alltså jag vill suga hans k*k … jag blir starstruck av på nivån att jag får panik. Jag vet inte vad jag ska göra av min kropp, berättar Daniela för Elle.

Annons

Det fria förhållandet

Daniela berättar hur Alex Schulman plötsligt reser sig, lägger en hand på Mats axel och säger ”vi behöver snacka om en grej”. Alex lämnar över en ask, och Mats går ner på knä. Daniela blir så chockad att hon lämnar bordet. Men blir tillbakaropad och säger ja.

Idag beskriver Daniela sitt förhållande med sin Mats till Elle med följande två meningar.

– Vi bråkar aldrig. Vi är bästa vänner och ger varandra friheten att göra vad fuck vi vill.

Foto: TT

Annons