Därför saknades Jenny Strömstedt på Kristallen – berättar själv

02 sep, 2022, 10:30 
AvIbraheem Alsalman

TV4-profilen om sin frånvaro på kändisgalan!

Annons

Under torsdagskvällen var det dags för Kristallen-galan på Cirkus i Stockholm.

David Hellenius och Renée Nyberg vann det prestigefyllda priset årets programledare. Andra som kammade hem statyetter var ”Young Royals”, ”Spökjakt” och ”Alla mot alla”.

– Otroligt tacksam, säger Renée Nyberg, som tidigare vunnit priset två gånger.

Tittarnas favoritprogram blev Spökjakt, ett pris Joakim Lundell kammat hem tre gånger. Årets tv-personlighet blev ingen mindre än Benjamin Ingrosso.

– Tack, tack, tack. Jag hade aldrig kunnat ens drömma om att ha en sån här! sa Ingrosso i sitt tacktal.

TV4 hade många representanter på plats. Kanalen kammade hem också många priser, som exempelvis Champions League-studion som vann årets sportunderhållning med programledaren Gusten Dahlin i spetsen.

Recept.se Nyhetsbrev

Bortsett från det så närvarade Malou von Sievers och många andra TV4-profiler. Men en som saknades var Jenny Strömstedt! Nyhetsmorgonens kanske största stjärna satt hemma och för henne blev det helt enkelt tv-soffan.

Annons

Jenny Strömstedt om sin frånvaro på Kristallen-galan

Jenny Strömstedt har varit med länge i tv-branschen och har dessutom ett eget program med maken Niklas Strömstedt, "Strömstedts" som också sänds på fyran. Samhällsprogrammet gästas av diverse profiler där man öppet och ärligt berättar om sitt liv och om man har gått igenom något tufft.

Men som sagt så saknades hon på Kristallen-galan och nu kommer hon med en förklaring på vad det berodde på.

Jenny är nämligen upptagen med att jobba med valet som är mindre än tio dygn bort. På söndag den 11 september går vi till val för att rösta fram den regering som kommer styra landet de kommande fyra åren.

Just nu är det intensivt nyhetsläge med många partiledarutfrågningar och intervjuer. Och det är just det som Jenny Strömstedt jobbar med. Därför är hon också bortkopplat från övriga program, som Nyhetsmorgon. Hon har fullt fokus på valet.

"Själv hänger jag på jobbet, med Johan Pehrson", skriver hon på Instagram och syftar på partiledarutfrågningen i SVT igår torsdag.

För då var det Liberalenas partiledare Johan Pehrsons tur att frågas ut gällande sin politik.

Man kan ana att Jenny laddar på för vassa frågor när hon möter politikerna så småningom.

Annons