Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför ville Soldoktorn inte träffa Lotta Engberg

02 maj, 2023, 11:00 
AvFelicia Plåt
Lotta Engberg och Mikael Sandström
Mikael och Lotta har varit ett par sedan sommaren 2020. FOTO: TT

Mikael Sandström öppnar upp om första tiden med Lotta.

Annons

Lotta Engberg och Mikael "Soldoktorn" Sandström är ett av Sveriges mest populära kärlekspar. De började träffas under 2020 och det hela började med en intervju i Aftonbladet.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta EngbergBrand logo
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta Engberg

Hade inte tackat nej till Soldoktorn

Lotta blev intervjuad om sitt singelliv i Aftonbladet då hon berättade att hon var nöjd med att vara singel, men att hon däremot inte hade tackat nej om Soldoktorn hade knackat på dörren.

Under intervjun hade hon inte reflekterat över kommentaren och såg det enbart som en komplimang.

– Han är en speciell person, han är karismatisk. Det var ett skämt, det var det, säger Lotta i TV4-programmet "Tillsammans med Strömstedts".

– Jag läste det och jag tog det som en artig komplimang, fortsatte Mikael Sandström.

Annons

Men efter intervjun i Aftonbladet fick även Mikael frågan kring hur han såg på den flirtiga inviten. Och när Lotta läste doktorns svar förstod hon att det var dags att ta tag i situationen, och ringa upp Soldoktorn. Resten är historia.

Idag är paret sambos och verkar leva ett riktigt lyckligt liv tillsammans. Men det har inte alltid varit lika lätt för paret att umgås.

Fick dejta på distans

Mikael berättade om den första tiden med Lotta i en intervju med Hemmets Journal.

Paret började höras av under 2020, precis när Mikael valde att lämna Let´s Dance för att arbeta med den svåra corona-pandemin som pågick. Då fick de nämligen dejta på distans och kunde inte träffas allts i början av deras kärleksresa. Men de tillbringade flera timmar på FaceTime berättar Mikael.

– Jag hade hoppat av Let’s dance för att jobba med covid. Mellan februari och mars sågs Lotta och jag inte alls, däremot talade vi i hundratals timmar över Facetime. Vi liksom snackade ihop oss, säger doktor Mikael till Hemmets journal.

Så småningom kunde paret börja ses på riktigt och sedan sommaren 2020 har de varit ett officiellt par. Nu har de varit tillsamman under flera år och upptäcker världen tillsammans. Och man kan verkligen se hur kärleken spirar mellan paret.

Annons